28 lis

Svaku novu školsku godinu obilježavaju mnogobrojne aktivnosti. Među njima je i odlazak na stručno studijsko putovanje. Ove godine 19. i 20. listopada III. m, III. b i II. b u pratnji profesora Saše Grozdića, Ruže Perković i Antuna Perića išli su na studijsko putovanje u Varaždin i Zagreb.

Prema Varaždinu smo se uputili puni pozitivne energije, a vožnju smo proveli u ugodnom druženju, pa je put prošao brzo i lagodno. Stigli smo u 12:00 h. Tamo su nas dočekali i srdačno ugostili radnici u hidroelektrani „Dubrava“. Upoznali su nas s dijelovima elektrane i proveli nas kroz postrojbe. Elektrana je sagrađena uz najveće akumulacijsko jezero u Hrvatskoj koje je načinjeno od rijeke Drave. Ljepota jezera i raznolikost prirode nikoga nije ostavila ravnodušnim. Nakon posjeta elektrani uputili smo se ka gradu Varaždinu. U gradu je vladala jesenska atmosfera. Obilazili smo grad te vidjeli mnoge njegove znamenitosti. Ubrzo smo morali krenuti prema Zagrebu. Umorni od puta jedva smo dočekali smjestiti se u hostel. Nakon kratkog odmora otišli smo u obilazak grada s našim dragim don Danijelom Vidovićem. Poslije šetnje uputili smo se u kino Cinestar i pogledali vrlo uzbudljiv film. Drugi dan putovanja, 20.listopada, bio je rezerviran za obilazak Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, točnije Institut za robotiku. U Muzeju smo najprije promatrali Tesline razne zanimljive izume. Vidjeli smo i rudnik kojim smo imali priliku prošetati. Puni dojmova krenuli smo prema Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Profesori na Fakultetu ljubazno su nas dočekali. Na Institutu za robotiku prezentirali su nam robota koji je predviđen za slaganje Kraševih napolitanki u kutiju.

U rano poslijepodne krenuli smo našim domovima. U Žepče smo stigli u 19:00 h. Iako umorni od puta, ipak smo sretni i zadovoljni stigli kući.

Karla Sinanović i Renata Pavlović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis