20 ruj

Nakon četverogodišnjeg boravka u KŠC-u “Don Bosco” don Danijel Vidović, salezijanac iz našeg žepačkog kraja, svoju službu nastavlja u Zagrebu.

Kako bismo se oprostili od don Danijela u četvrtak 14. rujna organizirano je druženje s djelatnicima Centra. Ravnatelj Tehničko-obrtničke škole prof. Marinko Antunović iskoristio je tu priliku i u ime svih djelatnika zahvalio don Danijelu na svemu što je učinio za Centar, ali i za cijeli žepački kraj. “Riječima se ne može izreći zahvalnost koju osjećamo”, rekao je prof. Antunović i nastavio: “Utjelovio si riječ prisutnost i danas u Žepču ne postoji osoba koja nije čula za don Danijela.” I doista, svi ljudi našeg grada i okolice svjesni su njegova djelovanja, a posebno mladi kojima je neumorno poklanjao svoje vrijeme.
U petak je don Danijel predvodio i jutarnju svetu misu u kapeli Centra nakon koje su mu i učenici izrekli svoju  zahvalu. Zahvalili su na svakom osmijehu kojim ih je jutrima dočekivao ispred škole, na svim utješnim riječima i riječima ohrabrenja, na podršci, na molitvama, a završili su obećanjem da će moliti za don Danijela i nastojati slijediti njegov primjer. Naposljetku se i don Danijel svima obratio napomenuvši kako je ovo službeni rastanak, ali ne i kraj naših susreta te poručio da će u mislima i dalje biti s nama te nas uključiti u svoje molitve. Koliko je don Danijel značio KŠC-u “Don Bosco”, pokazao je i ispraćaj iz školskog dvorišta gdje su se skupili brojni učenici i djelatnici škole kako bi se još jednom s njim pozdravili i ispratili ga gromoglasnim pljeskom.

Tijekom svog djelovanja u Žepču don Danijel dotaknuo je mnoga srca. Želimo mu da ga i dalje prati snaga kojom ga Bog ohrabruje i zbog koje ne posustaje u svom radu. Sigurni smo da će i dalje odgajati mlade, pružati im utjehu  i da će ih svojom prisutnošću ohrabrivati na njihovom životnom putu, baš kao što je to činio i u Žepču. Iako smo tužni zbog ovog rastanka, veselimo se novim susretima s don Danijelom za koje vjerujemo da će biti brojni i da ćemo nakon njih, kao i uvijek, biti dotaknuti dobrotom koju don Danijel širi.

Marija Kosić

Pregled svih fotografija možete obaviti OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis