27 lip

Natjecanje iz Solidworksa održalo se 22. svibnja u kabinetima našeg Centra. Na natjecanju su sudjelovale dvije skupine učenika KŠC-a “Don Bosco”. Prvu skupinu činili su učenici trećeg razreda tehničara za mehatroniku, a drugu učenici četvrtog razreda istog zvanja. Mentorica im je bila prof. Kata Jozić. S njima je na natjecanju sudjelovala i skupina učenika iz Srednje mješovite škole “Žepče”.

Učenici su imali zadatak osmisliti i ostvariti projekte kroz dva mjeseca. Skupina učenika trećeg razreda odlučila je izraditi model električne gitare. Druga skupina koja je predstavljala našu školu izradila je model drona. Oba modela sadržavala su simbole KŠC-a “Don Bosco”. Natjecanje je uključivalo prezentaciju radova na kojoj su predstavnici skupina govorili o svojim projektima. Učenicima i profesorima obratio se načelnik Mato Zovko, predstavnici Razvojne agencije Žepče, ravnatelj Centra don Milan Ivančević i ravnatelj Srednje mješovite škole “Žepče” Zijah Malićbegović. Čestitali su učenicima na uloženom trudu i ostvarenom uspjehu. Svi natjecatelji i njihovi mentori dobili su simbolične nagrade i priznanja, a KŠC “Don Bosco” i SMŠ “Žepče” nagrađeni su i 3D-pisačima.

Dan nakon natjecanja, 23. svibnja, učenici, mentori i djelatnici RAŽ-a otputovali su u Sarajevo gdje su posjetili HUB387 i Međunarodno Burch sveučilište.

Kata Jozić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis