13 lip

Nedavno smo bili domaćini Vjeronaučne olimpijade na županijskoj razini, a 2.lipnja 2017. imali smo posebnu čast biti domaćini i završne Vjeronaučne olimpijade na temu „Hod kroz liturgijsku godinu” u organizaciji Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina i Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije. Natjecalo se  osam  ekipa osnovnih škola i tri ekipe srednjih škola zajedno sa svojim vjeroučiteljima iz Vrhbosanske i Banjalučke biskupije.

Završna Vjeronaučna olimpijada započela je u župnoj crkvi sv. Ante gdje smo u 11:00 sati slavili sv. misu koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Kardinal je u homiliji uputio posebnu poruku nama natjecateljima da stečeno znanje primijenimo u čvrstoj vjeri u uskrsloga Krista. Nakon toga domaćini su nas poveli u Katolički školski centar „Don Bosco“. Tu su nas pozdravili organizatori s. Kata, provincijalna glavarica školskih sestara franjevki, don Tomo, pročelnik Kathetskog ureda, ravnatelj centra don Milan Ivančević, a potom i kardinal koji je službeno otvorio natjecanje. Školski zbor pod ravnanjem prof. Siniše Markanovića izveo je Psalam 34 i himnu Centra „Stasaj generacijo“. Potom je uslijedio prvi dio natjecanja – individualni testovi i tombola. Po završetku prvog dijela natjecanja svi sudionici i mentori dobili su priliku za odmor i okrijepu dok su članovi povjerenstva pregledavali testove i tombolu. Oko 16:00 sati povjerenstvo je proglasilo ekipe s najviše bodova, a prošle su sve srednje i četiri osnovne škole. Naposljetku smo igrom Milijunaš dobili i konačni poredak:

Osnovne škole:

  1. OŠ Jaklić iz Bugojna – predvođena s. Ivankom Mihaljević
  2. OŠ Fra Lovro Karaula iz Livna – predvođena vjeroučiteljicom Silvijom Rubić
  3. OŠ Dubravica – Vitez – predvođena vjeroučiteljem Bernardom Herakovićem

Srednje škole:

  1. KŠC Don Bosco Žepče – ekipa predvođena s. Mirjam Ramljak
  2. SŠ Vitez – predvođena vjeroučiteljicom Ivonom Vinac
  3. SŠ Prozor – predvođena vjeroučiteljicom Željanom Jozić

Za drugoplasirane i trećeplasirane osnovce sestre su priredile kamp na moru, a za srednjoškolce u planini. Za prvoplasirane ekipe upriličeno je petodnevno ljetovanje u Šibeniku i Zadru uz obilazak NP Krka.

Natjecanje je završilo erupcijom emocija u svima nama. Blagoslovom smo završili dan i zasigurno pohranili mnoštvo lijepih uspomena, molitvi, zahvala… Zadovoljstvo nam je što prvo mjesto odnijela naša ekipa u sastavu: Anamarija Matijević, Alen Šimić, Lucija Vrbić i Stjepan Jozinović. Čast nam je bila ugostiti ovu manifestaciju te se nadamo sudjelovanju i iduće godine.

Stjepan Jozinović, I.b OG

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis