29 svi

U ponedjeljak 22. svibnja 2017. godine učenici  Klasične gimnazije Ivan Pavao II.  iz Zadra stigli su u posjet našoj školi  i gradu. Iz Zadra je sa s. Viktorijom Gadžom stiglo trinaest učenika. Ovo je već deseta godina suradnje naše škole i Klasične gimnazije Ivan Pavao II.

 Pod vodstvom naše s. Mirjam Ramljak pripremili smo ugodan doček. Nakon večere animatori su s don Danijelom organizirali „Veselu večer“  na kojoj smo se družili, a ujedno i bolje upoznali. Sljedeće jutro okupili smo se u Centru. Organizirane su tri radionice i predavanja. Na radionici vjeroučitelja Marijana Spajića bavilo se drvorezom, Monika Marić vodila je decoupage-radionicu, a kod s. Mirjam na radionici su se izrađivale muket-svijeće. U 12 h pridružili smo se učenicima naše škole na izložbi o blaženom Alojziju Stepincu, a  kako bi posjetitelji upoznali ljepote našeg zavičaja, uputili smo se na Podić u Lovački dom Ljubna. Tamo su organizirane brojne igre u kojima nije manjkalo mladenačke radosti. Tada smo se još više zbližili. Unatoč  kiši koja je lagano padala, proveli smo predivno vrijeme u predivnom okruženju.  Posljednji dan našeg susreta bio je 24. svibnja.  Ujutro smo slavili svetu misu u našoj školskoj kapelici te smo u nastavku programa organiziranog povodom obilježavanja proslave blagdana Marije Pomoćnice pratili sportska natjecanja u školi. Na samome kraju natjecanja odigrala se odbojkaška utakmica između ekipe djevojaka naše škole i djevojaka iz Zadra. Prije odlaska ograniziran je zajednički ručak. Oko 15 h naši gosti krenuli su natrag u Zadar. Otišli su svojim domovima sretni i oduševljeni programom i radom  naših Salezijanaca.

Zahvalni smo organizatorima i našim sestrama jer su nam omogućili ovakvo lijepo i korisno iskustvo. Nadamo se kako će biti još više ovakvih susreta u budućnosti.

Barbara Augustinović, opća gimanzija

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis