02 svi

U četvrtak, 6. travnja 2017. godine, naš Centar posjetile su djelatnice Instituta za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice te su održale predavanje za Vijeće učenika na temu „Štetnost duhanskih proizvoda“. Predavanje je održano povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv duhana i duhanskih proizvoda.

Svi članovi Vijeća učenika imali su priliku poslušati ovo predavanje i naučiti kako loše navike koje usvoje u mladosti mogu ostaviti velik trag na njihov budući život. Jedna takva loša navika je i konzumacija duhanskih proizvoda, koja ne nanosi štetu samo nama nego i svim ljudima oko nas. Većina nas je svjesna štetnosti cigareta i svih ostalih duhanskih proizvoda, no usprkos tome velik broj ljudi ima ovu štetnu naviku koju je vrlo lako steći, a jako je se teško riješiti. Čak i samo jedna zapaljena cigareta ima ozbiljne posljedice o kojima bismo dobro trebali razmisliti prije nego što se odlučimo na konzumaciju duhanskih proizvoda.

Djelatnice Instituta ostavile su zanimljive materijale kako bi se i učenici koji nisu članovi Vijeća učenika mogli upoznati s ovom temom. Zahvaljujemo im što su odvojile vrijeme kako bi održale predavanje u našem Centru, a na nama ostaje da dobro razmislimo o onome što smo čuli i odlučimo jesmo li spremni žrtvovati svoje zdravlje i zdravlje svih oko nas zbog jedne takve štetne navike kao što je konzumacija duhanskih proizvoda.

 

Mihaela Mrkonjić, I. a OG

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis