19 tra

Natjecanje iz informatike u Maglaju nazvano IT Challenge okupilo je trideset ekipa srednjoškolaca iz cijele BiH. Sudjelovala je i ekipa  KŠC-a “Don Bosco” u sastavu: Kristijan Zrno (IV. m), Tomislav Barbarić (III.m) i Toni Karimović (III. m).

Prvi dan natjecanja, 8. travnja, bio je zabavnog karaktera gdje je po jedan član svake ekipe predstavljao svoju ekipu u igri Counter strike 1.6. Naš predstavnik Tomislav Barbarić zauzeo je prvo mjesto. Ostali sudionici imali su šetnje gradom i zabavni program ispod zidina tvrđave koji je okončan  vatrometom. Drugi dan, 9. travnja, održano je natjecanje u informatičkom znanju koje je podijeljeno u tri kruga. Prvi krug predstavljao je kvalifikacije u polufinale, a rješavalo se dvadeset pitanja u roku od trideset minuta. Od četrnaest ekipa, koliko ih je ušlo u polufinale, naša ekipa ulazi kao sedma. U drugom krugu ekipe su se kvalificirale za ulazak u finale i također rješavale dvadeset pitanja u roku od trideset minuta.  Među šest ekipa koje su prošle u finale naša ekipa bila je prva. Finalni dio natjecanja podrazumijevao je rješavanje deset pitanja, a rok za odgovor na svako pitanje bio je trideset sekundi. Pitanja su se odnosila na povijest informatike, a ne na problemske i programske zadatke, stoga naša ekipa u konačnici zauzima četvrto mjesto. Treće mejsto osvojili su srednjoškolci iz Tuzle, drugo učenici Međunarodne srednje škole Sarajevo, a prvo mjesto osvojila je Srednja tehnička škola iz Zavidovića.

Ako uzmemo u obzir da je ovo prvo natjecanje iz informatike u kojem je sudjelovala naša škola te kratak rok koji je onemogućio bilo kakvu pripremu i na kraju finalni set pitanja koja su marginalna u našem planu i programu, možemo reći da je postignuti rezultat i više nego odličan.

                                                                                                                        Jozo Ćurić, mentor ekipe

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis