31 lis

Kros, pod sloganom “Mir je moj put”, jedna je od aktivnosti koje se organiziraju povodom 14. listopada, Dana općine Žepče.

Utrku “Trčanjem do zdravlja” organizirala je Udruga pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja u suradnji s Odborom za međureligijsku suradnju u Žepču. U utrci je sudjelovalo tristotinjak učenika osnovnih i srednjih škola s područja naše općine (SMŠ “Žepče”, Srednja glazbena škola “Žepče”, KŠC “Don Bosco” Žepče, OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje, OŠ “Begov Han”, OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica). Iz našeg Centra na krosu je sudjelovalo dvadeset  učenika i deset učenica. Sudionici krosa su se u 10:00 okupili ispred sportske dvorane SMŠ-a “Žepče” gdje je početak krosa svečano proglasio načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Nakon što je istrčana dionica od spomenika sv. Ante do Doma kulture, proglašeni su pobjednici utrke, a nagrađeno je prvih pet natjecatelja. U kategoriji srednjoškolaca od djevojaka je prvo mjesto osvojila učenica našeg Centra Valentina Jakovljević koja je na cilj stigla ispred Renate Ivandić iz SMŠ-a. Treća je bila Vesna Rajković, četvrta Tea Pervan, a peta Martina Vidović, sve iz našeg Centra. U muškoj kategoriji srednjoškolaca prvi je na cilj stigao Nasir Hodžić iz SMŠ-a, drugi je bio Nikola Budimir, a dalje su se kao treći, četvrti i peti redali Andrej Jurić, Darko Matijević i Marko Lupić, svi iz našeg Centra.

Svi sudionici utrke dobili su prigodne majice sa sloganom „Mir je moj put“. Najbolji su dobili uvjerenja i medalje, a pobjednici i skulpture.

Josip Klarić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis