31 ožu

Dana 20. ožujka i 22. ožujka 2024. god.  učenici 1. m i 1. e u pratnji nastavnika praktične nastave Srećka Buljete i Pavla Lončara u skupinama su, prema rasporedu radioničkih vježbi, posjetili poduzeće Eagle Technology sa sjedištem u Žepču.

Ovaj posjet učenici su izvodili u sklopu terenske nastave s ciljem stjecanja novih znanja iz oblasti strojarske i elektrostruke, upoznavanja s provođenjem mjera zaštite na radu, strojarskom obradom metala i elektrosklopovima koji se koriste na postrojenjima proizvodnog programa poduzeća.

U poduzeću su nas tehnolozi ljubazno dočekli, upoznali s proizvodnim programom, a obilaskom proizvodnih pogona učenici su imali priliku vidjeti primjenu  mjera zaštite na radu, vrste i skladištenje materijala za  proizvodnju, strojnu obradu metala (sječenje, motanje, bušenje, sastavljanje, zavarivanje), površinsku obradu (pjeskarenje, bojenje-plastifikaciju) i naposljetku pakiranje i transport metalnih proizvoda.

Naglasak prilikom obilaska bio je na sječenje lima laserom za skupine iz 1. m, dok je za skupine iz 1 .e naglasak bio na sastavljanj elektroormara s pripadajućim električnim elementima za postrojenje prečistača iz proizvodnog pogona.

Zahvaljujemo poduzeću Eagle Technology  na ukazanom gostoprimstvu i odvojenom vremenu za naše četiri skupine učenika kojima su temeljito predstavljene određene tehničke operacije iz oblasti elektro i strojarske struke.

Pavle Lončar, nastavnik praktične nastave

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis