31 ožu

Zazivom Duha Svetoga započela je duhovna obnova za djelatnike Centra 26. ožujka 2024. koju je vodio don Mislav Alerić.

Don Mislav je pozvao da tijekom korizmene duhovne obnove svatko nakratko ode u vlastitu pustinju, mjesto istine o samome sebi i mjesto susreta s Bogom. Gospodin nam želi izravno govoriti, a otvorenost Božjem glasu i osluškivanje što nam On govori zove se razlučivanje, pravilno razabiranje misli i osjećaja koje iskusimo kako bismo otkrili što dolazi od Gospodina, što od nas samih, a što od neprijatelja. Potrebno je da se u tom košmaru misli zapitamo ‘ko ti je ćaća, odnosno odakle dolaziš. U razumijevanju misli, tko su i od koga dolaze, mogu nam pomoći i pravila sv. Ignacija o razlučivanju duhova. Razmatrali smo osam najpoznatijih misli s kojima se svatko od nas bori, a koje su korijen mnogih grijeha: proždrljivost (neumjerenost), nečistoća (bludnost), pohlepa ili škrtost, srdžba, žalost, acedija ili lijenost, taština i oholost i dobili lijek kako ih pobijediti. Načete su mnoge teme koje potiču na razmišljanje, a upravo je korizmeno vrijeme, vrijeme za pročišćavanje, razlučivanje, hod koji nas vodi do Uskrsloga.

Nakon poticajnog razmatranja pristupili smo sakramentu pomirenja. Ispovijed je darivanje Boga nama kada otvaramo svoje srce za susret s Bogom i s bližnjima.

Vrhunac duhovne obnove bila je sveta euharistija i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a korizmenu obnovu završili smo u prostorijama učeničkog doma u opuštenom druženju.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Duhovna obnova djelatnika Centra | 2024.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis