06 stu

Dana 30. listopada učenici drugog razreda Opće gimnazije i Prirodoslovne gimnazije skupa s učenicima koji pohađaju izbornu nastavu biologije i kemije te matematike i fizike uputili su se na terensku nastavu u Banju Luku.

Prvo su se uputili na Prirodno-matematički fakultet gdje ih je srdačno dočekala prof. dr. Suzana Gotovac-Atlagić skupa sa svojim asistentima. Na PMF-u bili su podijeljeni u tri skupine, gdje su naizmjenično mogli sudjelovati u zanimljivim pokusima u laboratoriju samog fakulteta, naučiti nešto novo o natrijevim baterijama te posjetiti akvarij. Nakon toga posjetili su Katedralu svetog Bonaventure, gdje je svatko u miru mogao provesti svoje vrijeme. Potom su se zaputili prema KŠC-u „Blaženi Ivan Merz”. Direktorica samog Centra izrazila je veliko oduševljenje ovim posjetom i izrazila želju za zajedničkim projektima u budućnosti. Puno se moglo čuti o povijesti Centra, ali i o njihovom radu u protekloj godini, koji je zaista izvrstan i na visokoj razini. Obilaskom škole završava se posjet KŠC-u.

Učenici su svoje slobodno vrijeme proveli na tvrđavi Kastel i u trgovačkom centru ,,Delta”. Polazak kući bio je zakazan u poslijepodnevnim satima, a u povratku su učenici i profesori izrazili zadovoljstvo ovakvom terenskom nastavom.

Agata Perković, IV. a Opće gimnazije

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Terenska nastava u Banju Luku |2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis