12 srp

Svečanost dodjele diploma za 97 maturanata naše škole upriličena je 29. lipnja 2023. godine. Kao i svake godine okupili smo se na zajedničku molitvu i polaganje cvijeća i svijeća na Spomenik poginulim braniteljima u centru grada. Nakon toga maturanti su se u povorci s profesorima i ravnateljstvom uputili prema školi gdje je uslijedio i  svečani program.

Program je započeo pozdravom voditelja Janice Filipović i Ilijana Filipovića koji su najavili izvedbu himne Lijepa naša. Nakon himne okupljenima se obratio ravnatelj Centra don Ivan Širić.

„Vjerujem kako su sada u vama, dok sjedite u ovim klupama svečano obučeni,  kao i u svima onima koji su vas pratili sve ove godine, mnoge misli i osjećaji. Sigurno ima lijepih stvari, ali i onih manje lijepih. Vjerujem kako nam je svima ovo iskustvo dobra škola za budućnost. To je ono najvažnije. Nadam se kako ćete iz ove škole izaći uzdignute glave kao netko tko je napredovao te uistinu razvijao svoje talente i sposobnosti. Mi koji smo danas ovdje s vama smo tome svjedoci“, poručio je don Ivan. Na koncu je čestitao i zaželio zagovor don Bosca i Marije Pomoćnice na njihovom daljnjem putu.

U nastavku programa obratila se i ravnateljica Gimnazije Marjana Grlić. Pozvala je maturante na življenje koje će ljudima kojima su poslani osigurati vremenito i vječno dobro. Roditeljima je zahvalila za dar života i iskazano povjerenje, a profesorima i razrednicima za sav trud i rad u odgoju i obrazovanju mladih. Posebnu zahvalnost uputila je i salezijancima koji žive za mlade i ovu ustanovu.  Na koncu je zahvalila načelniku i svim gostima za podršku koju pružaju ovoj školi te čestitala maturantima i svima koji su ih na njihovom putu pratili.

Nakon govora ravnateljica Gimnazije pozvala je razrednike maturanata, a ravnatelj Centra maturantima je uručio diplome.

Nakon toga obratila se i ravnateljica Tehničko-obrtničke škole Dubravka Jukić. Čestitala je svim maturantima na završenom srednjoškolskom obrazovanju i rezultatima koje su postigli zahvaljujući svome radu, podršci svojih roditelja i djelatnika centra te na poseban način salezijanaca. Ravnateljica je potom pozvala razrednike iz Tehničko-obrtničke škole koji su prozivali svoje učenike dok im je ravnatelj Centra uručivao diplome.

Uslijedila je glazbena točka „Čuvam ovu ljubav svetu“, a nakon toga i dodjelu  pohvalnica i nagrada onim učenicima koji su se tijekom svoga školovanja izdvajali po uspjehu.

Nagrade su bile podijeljene po sljedećim kategorijama:

-učenici koji su školsku 2022./2023. godinu završili bez izostanaka,

-učenici koji su školsku 2022/2023. godinu završili odličnim uspjehom – prosjek 5,0

-učenici koji su ostvarili prosjek 5,0 tijekom cijelog obrazovanja.

Dodijeljena je i nagrada Giuseppe Buzzetti za one učenike koji su pokazali izuzetno zalaganje na praktičnoj nastavi, a uručio ju je brat pomoćnik Domagoj Bešlić, voditelj praktične nastave strojarske i elektroradionice. Ove godine nagradu su primila tri učenika: Marko Perković (3. d), Josip Pravdić (3. b) i Petra Šimunović (4. a).

Svi ovi učenici primili su pohvalnice i prigodne knjige za nagradu, a nakon toga uslijedilo je proglašenje učenika generacije. Nazočnima se obratio načelnik općine Žepče Mato Zovko te uručio nagrade i priznanja učenicama generacije Nataši Andrić i Mariji Filipović. One su u svojim govorima zahvalile svima koji su ih pratili na njihovom putu, vrednovali njihov uspjeh i poticali ih na rast. Kao kruna svih nagrada i priznanja dodijeljena je i nagrada „Dominik Savio“ koju prima  jedan učenik našega Centra za savjesno obavljanje školskih aktivnosti i obveza, radosno služenje i nesebično darivanje drugima. Ove godine tu nagradu primio je David Vidović, a nagradu mu je uručio ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču don Mirko Barbarić. David se također riječima zahvale obratio svima izrazivši sreću što je imao priliku biti dijete don Boscove škole te nas sve stihovima znamenitog hrvatskog pjesnika Antuna Branka Šimića pozvao da ne idemo maleni ispod zvijezda.

Jednosatni program zaključili su naši glazbenici predvođeni profesorom Filipom Klarićem izvedbom himne naše škole Stasaj generacijo nakon čega su svi maturanti napravili zajedničku fotografiju ispred škole.

Dragi maturanti, ostavili ste neizbrisiv trag. Nastavite rasti, učiti i svijetom ostavljati tragove svoje osobnosti. Zahvalni za sve ove godine koje smo proveli s vama, želimo vam puno sreće u novim pobjedama!

Anamarija Matijević

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis