02 lip

U srijedu, 31. svibnja, u prostorijama našeg Centra održan je tradicionalni školski izlet.  Dan smo započeli  misom zahvalnicom, koju je predvodio don Ivan Veriga u suslavlju četvorice svećenika. Bila je to prilika za liturgijsku proslavu blagdana Marije Pomoćnice kršćana.

Okupljeni učenici i profesori zahvalili su Gospodinu na školskoj godini koja je iza njih, za stečeno znanje i odgoj u vjeri i mudrosti.  U prigodnoj homiliji don Veriga istaknuo je važnost susreta jednih s drugima i susreta s Gospodinom.  Rekao je kako je mjesto susreta mjesto kroz koje svakodnevno  prolazimo – naš školski hol. Usporedivši ga sa svadbenom salom, naglasio je kako smo mi ljudi usmjereni jedni na druge i potrebni drugoga. Upravo nas taj odnos s drugima dovodi do Gospodina. „Na tom putu stoji i Ona koja nas štiti i bodri – naša Nebeska Majka. Kao i svaka majka Ona jednostavno zna što nam treba“ , rekao je don Veriga. Na kraju svete mise u procesiji s kipom Blažene Djevice Marije prošli smo našim školskim dvorištem i molili krunicu. Program smo nastavili podjelom potvrdnica učenicima s istaknutim rezultatima na školskim natjecanjima iz hrvatskog, engleskog , njemačkog  i latinskog jezika te matematike. U nastavku su održane i završnice sportskih natjecanja. U nogometu je ženska ekipa Gimnazije osvojila prvo mjesto, dok je drugo mjesto zauzela ekipa Tehničko-obrtničke škole. Među muškim ekipama treće mjesto zauzela je ekipa 4. e razreda. U borbi za prvo mjesto pobijedila je ekipa  2. m , dok je ekipa 3. b zauzela drugo mjesto. Ostali učenici i profesori imali su priliku sudjelovati u natjecanjima iz stolnog tenisa, stolnog nogometa i sudokua. Nakon podjele medalja okupili smo se oko obiteljskog stola u holu našeg Centra i imali zajednički ručak.

Ovom prilikom još jednom čestitamo svim učenicima i njihovim profesorima na trudu, sudjelovanju i rezultatima. Zahvalni za školsku godinu koja je iza nas s radošću iščekujemo nove susrete!

Anamarija Matijević

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Školski izlet | 2023.

Fotografija: Marta Marijanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis