15 svi

Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda osnovne škole s područja općine Žepče upriličen je u srijedu 10. svibnja 2023. godine. To je prigoda za prezentaciju škole kao i zanimanja koja planiramo upisati u školskoj 2023./2024. godini. U uvodnom dijelu  ravnateljice škola pozdravile su goste i ukratko ih upoznale sa školskim programima i smjerovima za sljedeću školsku godinu. Potom su  podijeljeni u skupine i u pratnji naših profesora i dvoje učenika prvih razreda posjetili školske kabinete, elektro i strojarsku radionicu, školsku kuhinju i plastenike, te učenički dom i oratorij. U kabinetima kemije, biologije i fizike predstavio im se gimnazijski program raznim vježbama i pokusima za što su učenici pokazali veliko zanimanje.  Zatim su obišli kabinete u Tehničko-obrtničkoj školi – kabinet  elektrotehnike, hidraulike i pneumatike te informatike. U strojarskoj i elektroradionici čuli su što se na praksi radi i stvara, a u obilasku radionice to su mogli i vidjeti. U plastenicima i na oglednim poljoprivrednim površinama agroturistička škola predstavila se svojim praktičnim radom.

Odgojitelji iz učeničkog doma dom su opisali kao mjesto gdje su osigurani svi uvjeti za kvalitetan boravak i uspješan obrazovni rad učenika u sigurnom i zdravom ozračju. Svojim odgojnim djelovanjem stručno osoblje doma usmjereno je na pružanje podrške cjelovitom razvoju svih učenika koji svoj boravak pronađu u domu.

Zadnja točka obilaska bio je oratorij, omiljeno mjesto igre i odmora, gdje učenici rado provode svoje slobodno vrijeme. U oratoriju su mogli uzeti i člansku iskaznicu školske knjižnice i tako postati njeni članovi u nadolazećoj školskoj godini bez obzira na to koji izbor donijeli i koju školu upisali.

 Zahvaljujemo svim učenicima koji su nas posjetili, njihovim nastavnicima i voditeljima kao i našim profesorima i učenicima  koji su bili dobri domaćini.

Nadamo se da smo uspjeli pobuditi interes za neki od programa i zanimanja koje nudimo i da se vidimo u novoj školskoj godini kada ćemo zajedno krenuti u pustolovine srednjoškolskog obrazovanja.

 Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Dan otvorenih vrata | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis