08 svi

Zadnji dan nastave za maturante bio je petak 5. svibnja, a započeo je slavljem svete mise koju je predvodio don Ivan Širić, ravnatelj Centra. Sveta misa poseban je trenutak koji imaju maturanti na kraju svoga srednjoškolskog puta, kada mogu zahvaliti Bogu za sve dobre i lijepe trenutke  boravka u ovoj školi , za neke možda manje lijepe koji su se našli na njihovom putu odrastanja te moliti za ono što ih čeka i što je pred njima.

U nadahnutoj propovijedi don Ivan je maturantima uputio riječi zahvale za protekle četiri zajedničke godine kao i ohrabrenja za budućnost koja je pred njima. Započeo je riječima psalma, „Ti si sin moj, danas te rodih“.  Škola se trudila kroz vrijeme koje su maturanti provodili u njoj prepoznati u njima upravo to, da su ljubljena djeca Božja, prepoznati to što jesu i što mogu postati. Misli poznatog kipara Michelangela govore upravo o tome. Isticao je da ne stvara kip prema svojoj ideji i tome kako bi trebao izgledati, već da iz komada kamena oslobađa već gotovu prekrasnu figuru koja je u kamenu već postojala. On ju je samo prepoznao i oslobodio je od viška kamena. Nadamo se kako je i naša škola ovim mladim ljudima pomogla da  „izvuku“ najbolje iz sebe, svoje potencijale i ostvare se u svojoj punini.

Živimo u teškim i izazovnim vremenima, prožetim strahom i beznađem, potrebno je prepustiti svoj život u Božje ruke. Tada svi snovi i želje postaju stvarnost.

„Ne bojte se, raširite svoja krila i letite slobodno u život“ na kraju je poručio  don Ivan Širić.

Pred maturantima je još jedan veliki izazov – polaganje školske mature. Nadamo se da će i njega uspješno savladati kao i sve do sada, a onda možemo reći  DOVIĐENJA do nekog novog, radosnog susreta.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Misa zahvalnica za maturante | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis