08 pro

Dana 7. prosinca 2022. godine maturanti gimnazija, polaznici kemijsko-biološkog izbornog područja iz KŠC-a Sv. Pavao iz Zenice i KŠC-a Don Bosco iz Žepča, zajedno su posjetili Natron Hayat,  tvornicu celuloze i papira u Maglaju.

U pratnji učenika bile su profesorice Olivera Zubak i Slavica Jukić. U stručnom dijelu učenici su imali priliku upoznati se s načinom vođenja procesa proizvodnje celuloze i papira, osnovnim principima zaštite na radu u industriji, kontrolom kvalitete gotovog proizvoda pomoću fizikalno-kemijske analize te sustavom za prečišćavanje otpadnih voda. Učenici su također imali priliku čuti iskrene savjete djelatnika koji su im predočili važnost inženjera i tehnologa u jednoj ovakvoj tvornici. Ovakvi savjeti maturantima su itekako važni i  pomoći će im u daljnjem odabiru fakulteta. Djelatnici Natron Hayata izuzetno su se potrudili učiniti ovaj posjet korisnim i ugodnim i na tome smo im iskreno zahvalni. Drugi dio druženja naših učenika bio je u prostorijama KŠC-a Don Bosco. Uz pomoć ravnateljice Marjane Grlić ukratko smo predstavili naš Centar gostima iz Zenice kao i  mogućnosti koje nam nudi. Druženje smo potom nastavili u našem oratoriju. Zahvaljujemo našim gostima na dolasku i nadamo se ponovnom druženju.

Cijelo iskustvo ostavilo je pozitivan dojam na nas jer smo dobili priliku upoznati se s industrijom u našoj okolici  i uvidjeti njezinu važnost, a istovremeno smo upoznali nove ljude i zabavili se.

                                                                                 Josipa Jurčević, 4. b

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Posjet Natron Hayatu |2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis