24 lis

Listopad je mjesec kad obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U našem Centru taj dan smo proslavili u srijedu, 19. listopada 2022. godine. U organizaciji Aktiva poljoprivrede i ugostiteljstva uz pomoć pedagoginja škola, Aktiva vjeroučitelja, razrednika kao i ostalih djelatnika i učenika možemo reći da je ovogodišnja proslava Dana kruha doista bila prekrasna, radosna i plodonosna za sve nas. Predivno ukrašeni stolovi, zajedničko blagovanje, natjecateljske igre te slavlje svete mise učinili su ovaj dan posebnim i drukčijim u našem Centru.

Svaki se razred sa svojim razrednicima potrudio što ljepše ukrasiti stol bogatstvom hrane, plodovima jeseni i raznim jesenskim blagodatima. Zajedničko blagovanje započelo je uz molitvu i blagoslov ravnatelja Centra don Ivana Širića, a nastavilo se kroz natjecateljske igre i slavlje svete mise. U igri runjenje kukuruza najveću spretnost pokazao je 3. b odjel TOŠ-a (elektroinstalater/elektromehaničar) iako su i drugi odjeli bili podjednako dobri. Najveću razinu znanja u kvizu o prehrani pokazao je 4. e odjel TOŠ-a (elektrotehnička škola) dok je nagrada za najljepše uređen stol, u velikoj konkurenciji, pripala 3. a odjelu agroturističke škole. I ovogodišnja proslava Dana kruha imala je humanitarni karakter. Mogli su se kupiti prirodni sokovi, sušeno voće, sjemenke bundeve… koje su pripremili naši vrijedni učenici, a novac će biti darovan potrebitima u našoj sredini.

Vrhunac proslave Dana kruha bilo je slavlje svete mise koje je predvodio velečasni Predrag Stojčević, žepački župnik. Velečasni Stojčević rekao je kako jedina iskrena zahvalnost može proizići iz ljudskoga srca koje je susrelo Boga. Stoga si svi trebamo postaviti pitanje koliko smo doista zahvalni Bogu, kako se odnosimo prema zemlji, njenim plodovima i općenito jedni prema drugima. Kakav je naš susret s Bogom i crpimo li hranu iz tog susreta da i mi možemo nahraniti druge ljubavlju, susretom i utjehom.

Neka ovi darovi, koje nam daruje Gospodin, budu blagoslov za nas i naše obitelji!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Dani kruha 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis