01 lis

U predvorju Centra 28. rujna 2022. g. učenici prvih razreda dobili su detaljne upute za korištenje Google učionice. Google učionicu i mogućnosti koje pruža predstavio je profesor Antun Perić.

U uvodnom dijelu prof. Perić opisao je postupak prijave na službene e-adrese koje su dodijeljene učenicima. Kako su učenici samostalno prošli dio prijave, sljedeći korak je bio korištenje i ponašanje u Google učionici. Učenici su mogli pratiti postupak od prijave u predmet do rješavanja testova u određenom predmetu, korištenja kalendarom (u svrhu organiziranja i praćenja nadolazećih događaja, testova i sl.), korištenja Google diska, korištenja i sudjelovanja u Google meetu, rješavanja zadaća i učitavanja dokumenata kao i mnogih drugih mogućnosti koje ova platforma nudi. Osim radnji koje obavljaju učenici unutar Google učionice prof. Antun pokazao je kako to sve izgleda i s druge strane. Istaknuto je kako profesori mogu prilagođavati i dodjeljivati bodove za određene zadatke te pratiti sve učeničke aktivnosti unutar svoje virtualne učionice. Ove naizgled komplicirane radnje temeljito su prikazane u nekoliko jednostavnih i zanimljivih koraka kako bi korištenje Google učionice svima bilo što lakše i pristupačnije. 

Google učionica pruža brojne mogućnosti. Svi su pozvani da na pravi način iskoriste mogućnosti ove platforme kako bi se i na taj način mogli usavršavati i rasti u znanju.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Google učionica 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis