15 svi

U srijedu, 11. svibnja 2022., ugostili smo učenike završnih odjela osnovnih škola s područja Općine Žepče.

Dan otvorenih vrata KŠC-a „Don Bosco“  Žepče bio je prigoda za predstavljanje naše škole te najava novih programa koje planiramo upisati u idućoj  školskoj godini. Osim Opće gimnazije od sljedeće školske godine u gimnaziji je planiran upis i odjela Prirodoslovne i Jezične gimnazije.

Nakon pozdrava i uvodnih izlaganja ravnateljica učenici su u skupinama, u pratnji jednog od naših profesora te dva učenika prvih razreda, započeli obilazak škole. Posjetili su školske kabinete, elektro i strojarsku radionicu, školsku kuhinju i plastenike. Tako im se u kabinetu kemije predstavilo kemijsko-biološko izborno područje Opće gimnazije s raznim vježbama i pokusima, a učenici su pokazali veliko zanimanje.  Posjetili su i kabinete elektrotehnike, hidraulike i pneumatike te informatike, gdje su im uz pomoć profesora, programe predstavljali naši učenici, a maturanti su imali priliku pitati sve što ih zanima vezano za ono što su čuli i vidjeli.

U strojarskoj i elektroradionici čuli su što se u praksi radi i stvara, a u obilasku radionice to su mogli i vidjeti. U plastenicima i školskoj kuhinji prezentirana im je agroturistička i poljoprivredna škola i njihov praktični rad, od sjetve i uzgoja do konačne konzumacije proizvedenoga u školskoj kuhinji.  Zadnja točka obilaska bio je  oratorij, omiljeno mjesto igre i odmora, gdje su se mogli okrijepiti grickalicama i osvježiti sokovima. Na ulasku u oratorij pozvani su ispuniti anonimni anketni listić, ako su već donijeli odluku za upis neke od naših škola, te dobili člansku iskaznicu školske knjižnice i besplatno članstvo za sljedeću školsku godinu.

Ovaj posjet bio je i prilika da učenici bolje upoznaju našu školu, a nadamo se i da im je olakšao izbor budućeg zanimanja. ž Što god izabrali, želimo im uspjeh u daljnjem školovanju te se radujemo upoznavanju i radu s nekima od njih sljedeće školske godine.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Dan otvorenih vrata | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis