09 tra

Učenici 2. b i 2. d odjela Tehničko-obrtničke škole (elektroinstalater/elektromehaničar i zavarivač/strojobravar) u pratnji profesora i jednoga salezijanca posjetili su u četvrtak, 7. travnja, općinu Usora. U sklopu jednodnevnog studijskog putovanja u Usoru imali su priliku upoznati se s radom dva poduzeća iz oblasti obrade metala i strojarske industrije. 

Upoznali su se s procesom proizvodnje i uslugama koje pruža poduzeće Imaco gdje su srdačno dočekani. Jedan od domaćina bio im je naš bivši učenik Danijel Nikolić, sada inženjer elektrotehnike u spomenutom poduzeću. Nakon toga su posjetili i poduzeće Ćosićpromex koje se bavi  djelatnostima iz područja brodogradnje, građevinarstva, zavarivanja, izrade i ugradnje metalnih konstrukcija, montaže i remonta plinskih i cjevovodnih instalacija, a u sklopu Ćosićpromexa djeluje i moderna cinčaonica.  I u ovom poduzeću također im je jedan od domaćina bio naš bivši učenik Ivan Vrbić, inženjer strojarstva. I tim primjerom, kao i primjerom iz poduzeća „Imaco“, može se  zaključiti  kako su bivši učenici koji steknu znanje u našoj  školi cijenjeni i prepoznati kao vrijedan i stručan radni kadar. Cilj posjeta ovom poduzeću bio je upoznati učenike s tehničkom pripremom proizvodnje, procesom i organizacijom procesa toplog pocinčavanja, strojevima  i uređajima koji se koriste u procesu pripreme proizvodnje i proizvodnji.

Domaćini su iskazali svoje zadovoljstvo što su imali priliku ugostiti učenike i profesore našega Centra, a mi se nadamo da su i učenici stekli jedno novo iskustvo te da će se i u budućnosti nastaviti realizirati  ovakvi stručni posjeti.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Stručno studijsko putovanje u Usoru | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis