17 ožu

Predstavljanje Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta iz Osijeka organizirana je u srijedu, 16. ožujka 2022. godine, kada je naš Centar već tradicionalno posjetio prof. dr. sc. Danijel Topić, prodekan za nastavu i studente spomenutog fakulteta, a s ponosom ističemo, i naš bivši učenik.

Predstavljanje FERIT-a organizirano je za maturante Tehničko-obrtničke škole (mehatroničare i agroturističke tehničare) te maturante Opće gimnazije. Na samom početku predavača je pozdravio i zahvalio mu na dolasku ravnatelj Centra don Ivan Širić. Ovom prigodom maturanti su se upoznali s ponuđenim smjerovima za upis na prvu godinu studija FERIT-a kao i s nekim općim informacijama važnim za jednoga budućeg studenta ako se odluči za studij u Osijeku. Istaknuti su sljedeći studijski programi: preddiplomski sveučilišni studiji Računarstvo, Elektrotehnika i informacijska tehnologija te preddiplomski stručni studiji Računarstvo i Elektrotehnika (smjerovi Automatika i Elektroenergetika). FERIT studentima omogućuje nastavak na nekom od sljedećih diplomskih sveučilišnih studija: Računarstvo, Elektrotehnika te Automobilsko računarstvo i Komunikacije. Danas su tehničke i IT znanosti  najunosnije i najperspektivnije, na što ukazuje i činjenica da mnogi studenti navedenih područja poslove dobivaju već za vrijeme studija, a to je ustaljena praksa i na FERIT-u.

Na kraju predavanja  ravnateljica Tehničko-obrtničke škole Dubravka Jukić zahvalila je prof. dr. sc. Danijelu Topiću na uloženom vremenu i trudu, a on je još jednom ponudio nesebičnu potporu i pomoć učenicima pri odabiru ovoga fakulteta. Vjerujemo da će i ovo predavanje ohrabriti naše učenike da upravo FERIT bude izbor njihovog studija.

Darija Klarić

Više fotografija možete pogledati na poveznici:

Predstavljanje studijskih programa FERIT-a

Fotografije: Darija Klarić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis