27 velj

Predavanje za sve učenike na temu Seks kakav niste poznavali upriličeno je u srijedu, 23. veljače, 5. i 6. školski sat. Studentski kapelan u Zagrebu don David Leskovar održao je predavanje o teologiji tijela na zanimljiv i posve drukčiji način.

Na samom početku svoga izlaganja iznio je jednu važnu činjenicu – ljudska spolnost i seksualnost nisu nešto samo po sebi strano i grešno na što Crkva nema što za reći. Naprotiv, Bog je od početka stvaranja stvorio čovjeka s njegovom spolnosti. Crkva se kroz stoljeća naslušala puno problema i poteškoća koje su proizašle iz ranjenog srca mnogih ljudi upravo iz tih razloga, stoga ima pravo i obvezu govoriti o ovoj temi. U tom pogledu Crkva mijenja mišljenja mnogih po kojima je ljudska spolnost nešto o čemu se ne smije govoriti, nešto što je grešno i što stvara nelagodu kada se o tome govori. Svojim izlaganjem don David je poručio svima kako je spolnost prije svega dar od Boga. To je nešto lijepo, najsvetiji dar koji čovjek ima, a svoje ispunjenje na zemlji doživljava u braku. U braku se muškarac potpuno predaje ženi i žena mužu. Nažalost, mladi su danas zaokupljeni lažnim idealima, njihov um je sve više otrovan temom spolnosti i seksualnosti, koju moderne tehnologije nude sa svih strana, stoga je borba i izazov puno veći.

Na kraju predavanja svima je poručio da se ne boje s Isusom ući u tu tematiku te da pokušaju otvoriti duhovne oči za ljudsku spolnost kako je zamišljena po Božjem naumu. Na kraju je sve pozvao na čistoću tijela jer je to pravi put do ispunjenja i istinske sreće.

Darija Klarić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis