27 velj

U srijedu, dvadeset trećeg veljače, u popodnevnim satima upriličena je duhovna obnova za djelatnike Centra naziva S Isusom duboko ili nikako.

Tu duboku i poticajnu temu pokušao nam je približiti don David Leskovar, studentski kapelan iz Zagreba. Nakon zaziva Duha Svetoga na samom početku don David sve nas je pozvao da ove korizme dublje uđemo u svoju nutrinu i dušu. Često živimo svoju vjeru na jedan tradicionalan i površan način. Veliki rizik koji imamo u našoj duhovnosti je da Bogu dajemo samo ono što moramo ispunjavajući samo neki minimum, a Bog od nas traži naš maksimum. Ove korizme pred nama je jedan duhovni izazov, a to je da u odnosu sa Isusom uđemo u dubinu. Pokušajmo s njim ući u dublji i intimniji odnos koji možemo usporediti s odnosom muža i žene koji jedno drugome daju cijeloga sebe i svoje srce. Na tom duhovnom putu mogu nam poslužiti tri stvari kako bi nam ova korizma bila jedan put pročišćavanja. Prva stvar je poraditi na svom  osobnom odnosu sa Isusom – kroz molitveni život, koji se ispunjava odlaskom na svetu misu i svakodnevnu molitvu, te čitanjem Božje riječi. Druga stvar je pokora – kroz odricanje od grijeha, ispovijed i post. Treće su djela milosrđa i služenje drugima, gdje smo pozvani najprije krenuti od naših svakodnevnih odnosa, naše obitelji, našeg radnog mjesta, susjedstva… Ako od svih ovih navedenih prijedloga izaberemo samo po jednu stvar, učinili smo veliki korak u svome duhovnom životu, i moći ćemo zaploviti s Isusom u dubine koje donose radost i mir.

Nakon ovoga nadahnutog predavanja slijedio je trenutak klanjanja pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom, uz mogućnost za svetu ispovijed, te slavlje svete mise kao završetak duhovne obnove. Na kraju smo se još zadržali u opuštenom druženju i uz kavu zahvalili  don Davidu na duhovno sadržajnom danu.

Darija Klarić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis