17 pro

Dana 15. prosinca 2021. u popodnevnim satima upriličena je duhovna obnova za naše djelatnike i njihove obitelji.  Predvoditelj je bio generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i promicatelj katoličkih škola za Europu  mons. dr. Slađan Ćosić. Duhovna obnova sastojala se od zaziva Duha Svetoga, nagovora i predavanja mons. Ćosića, euharistijskog klanjanja, ispovijedi i svete mise.

U svom izlaganju mons. Ćosić želio je pred nas staviti sliku odgojitelja u svjetlu Božića. Rekao je da će ovaj susret biti o učiteljima i učenicima, ali i o odgoju i obrazovanju. Krist se rodio i u tom kontekstu neka nitko od nas ne sumnja da se i mi možemo s njim nanovo roditi. Dobar odgojitelj treba pobijediti sam sebe. Čak i onda kad misli da ne odgaja, on i tada svojim  životnim primjerom zalijeva ono što je on ili netko drugi posijao. Potrebno je učiniti srce osjetljivim za Božju blizinu i slušati. U tom buđenju i čišćenju srca najviše nam pomaže sam Bog. Utjelovljeni Bog kuca na naša vrata da nas trgne iz sna, ali ne da nas zbuni nego da nas umiri. Na svakom je od nas da u svoj odnos s Bogom i odnose s kolegama i učenicima unesemo što je moguće više poniznosti; da u poučavanju budemo pristupačni, spremni druge slušati, služiti jedni drugima i sl. Ponizan je onaj tko druge voli iznad svega, a takva poniznost će nam pomoći i u odnosu s učenicima. Stoga, neka nam svima utjelovljeni Krist bude mjerilom življenja i djelovanja!

Nakon poticajnog predavanja u tišini smo pristupili klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu. U molitvi, sami sa svojim mislima, imali smo priliku pristupiti i svetoj ispovijedi. Kao vrhunac ove duhovne obnove bila je sveta euharistija. Nakon okrjepe Duhom nije izostalo ni druženje i okrjepa tijela u prostorijama školske blagovaonice.

Neka novorođeno Svjetlo podari svima nama poniznu ljubav, vjeru i vodi nas putem života!

Darija Klarić

Više fotografija možete pogledati na poveznici:

Božićna duhovna obnova djelatnika 2021.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis