14 lis

U ponedjeljak, 11. listopada 2021. g., održana je tematska sjednica NV-a Centra. Na sjednici se dao osvrt na nekoliko proteklih događanja od početka nove školske godine.

Najprije se razgovaralo o provedbi inicijalnih testiranja učenika prvih razreda iz jezičnih područja i matematike, a svi se slažu kako su učenici prvih razreda ove godine pokazali znatno nižu razinu znanja u odnosu na prethodne generacije, što je bilo i očekivano  zbog pandemije koronavirusa i izvođenje nastave na daljinu.

Sljedeća točka dnevnog reda odnosila se na početak nastavne godine i protekli mjesec u izvođenju nastavnog procesa. Svi su mišljenja da je najbolje što se nastava ponovno izvodi u školskim klupama jer svi znamo koje su posljedice nastave na daljinu, a sve „rupe“ nastale u znanju pokušavaju se popuniti izvođenjem dodatne i dopunske nastave. Istaknuta je važnost izvannastavnih aktivnosti u razvoju emocionalne ličnosti i socijalnih vještina. Potom su predsjednici aktiva predstavili nadolazeće aktivnosti u mjesecu listopadu, od kojih su prvi Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje, koji će ove godine biti u znaku svetoga Josipa i godine posvećene njemu. Na taj se način želi iskazati zahvalnost za sve što nam je Bog dao te da osvijetljeni vrlinama sv. Josipa umnažamo dobro u sebi i oko sebe. Još jedna od aktivnosti je Mjesec hrvatske knjige koji tradicionalno započinje 15. listopada. Posvećen je knjigama, književnosti i čitanju. Tako će se brojnim događajima dati i naš mali doprinos obilježavanju Godine čitanja, a krajnji cilj je približiti knjigu čitatelju.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Tematska sjednica NV Centra

Fotografija: Darija Klarić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis