09 lis

Dana 6. listopada 2021. upriličeno je svečano puštanje u rad ventilacijskog sustava u lakirnici školske radionice, kao završna aktivnost projekta „Uređenje radionice za praktičnu nastavu u Tehničko-obrtničkoj školi KŠC-a „Don Bosco“ Žepče. Projekt je proveden uz financijsku pomoć Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a izvođač radova na ventilacijskom sustavu bilo je lokalno poduzeće K-projekt. Svečanosti su nazočili predstavnici općinske i kantonalne vlasti, lokalnih poduzeća, lokalnog Radija, Župe Žepče, ravnateljstvo škole, djelatnici i učenici Centra.

 Voditeljica programa, ujedno  i voditeljica navedenoga projekta, Maja Spajić ukratko je predstavila važnost samog projekta ističući da tijekom praktičnog rada u lakirnici dolazi do isparavanja raznih plinova i mirisa koji su štetni za zdravlje. Stoga je prvenstveno radi zdravstvene zaštite i sigurnosti na radu naših učenika i djelatnika bilo neophodno izraditi kvalitetnu ventilaciju prostora školske radionice. Na taj način su se osigurali kvalitetniji uvjeti za rad i unaprijedio proces obrazovanja, osobito praktične nastave. Ovom prigodom istaknuta je i važnost zajedničke suradnje lokalne vlasti, privatnog sektora, salezijanske zajednice, učenika i profesora kao bitnih sudionika u stvaranju boljih uvjeta u procesu odgoja i obrazovanja.

Na samom početku prisutnima se obratio ravnatelj KŠC-a „Don Bosco“ don Ivan Širić pozdravivši goste i rekavši  da je KŠC „Don Bosco“ Žepče djelo Božje providnosti koje je stasalo zahvaljujući podršci mnogih donatora, dobroj suradnji lokalne i državne vlasti te pomoći lokalnih poduzeća. Zahvalio je svima za sve što su učinili i čine za dobrobit svih nas. „Ono što je najvažnije jest to da su mladi naša sadašnjost i naša budućnost u koju se isplati ulagati“, rekao je ravnatelj Centra.

Potom se nazočnima obratio i načelnik Općine g. Mato Zovko rekavši kako je naš Centar ponos ne samo nas samih nego i cijele Općine te da se KŠC „Don Bosco“ Žepče ima čime dičiti i da to on kao načelnik svim gostima koji posjete naš grad uvijek s radošću ističe.

Cijeli proces rada od pripreme do konačnog proizvoda ukratko je opisao voditelj radionice brat salezijanac Domagoj Bešlić. Nakon toga uslijedila je pokazna vježba rada ventilacijskog sustava koju je izveo Dinko Maglica,  učenik 2. d odjela pod mentorstvom prof. Dragana Lovrića.

Svečani trenutak puštanja u rad ventilacijskog sustava upriličio je načelnik Općine. Gosti su ovom prigodom još obišli cijelu radionicu te susret završili domjenkom koji su pripremili učenici agrostruke sa svojim  profesorima u novootvorenoj kuhinji učeničkog doma,

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Svečano puštanje u rad ventilacijskog sustava u lakirnici školske radionice

Fotografija: Marta Marijanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis