07 ruj

Poštovani roditelji,

srdačan vam pozdrav iz škole vašeg djeteta. Nadamo se da vas ovo pismo nalazi u dobrom raspoloženju i zdravlju cijele obitelji. 

Hvala vam za dosadašnju suradnju i povjerenje koje ste nam iskazali kada ste svoje dijete povjerili našoj ustanovi. 

S obzirom na to da novu školsku 2020./2021. godinu započinjemo u izmjenjenim uvjetima rada zbog primjene epidemioloških mjera koje su obvezne za sve obrazovne ustanove, dužni smo vas upoznati s novim oblicima naše buduće suradnje. 

Informacije razrednika za sada se neće davati u školi. Vi ćete svoga razrednika moći kontaktirati na dogovoreni način i oblik kontakta na daljinu. 

Dužni smo vas upoznati i s propisanim epidemiološkim mjeramma nadležnih institucija koje su na vašoj roditeljskoj odgovornosti. 

Molimo vas da vodite računa da je vašem djetetu svako jutro izmjerena i zabilježena vrijednost tjelesne temeperature. Taj papir trebate čuvati i na zahtjev liječnika predočiti u slučaju pojave simptoma COVID infekcije. 

Učenici s povišenom tjelesnom temperaturom i drugim simptomima COVID i drugih oboljenja ne trebaju dolaziti u školu. Njima će nastavni sadržaji biti dostavljeni svakim radnim danom do 15h prema važećem rasporedu sati. 

U slučaju da svoje dijete ne želite slati u školu, potrebno je u školu dostaviti pismenu izjavu vas roditelja gdje ćete obrazložiti razloge takve odluke. U tom slučaju vaše je dijete dužno pratiti nastavu na daljinu.

 Predstavit ćemo Vam i neke od najvažnijih epidemioloških mjera koje škola treba provoditi: 

  • Skraćena je školska satnica. Prva smjena počinje u 7:45, a druga u 13 sati.  Školski  sati traju po 30 minuta, mali odmor 5, a veliki 15 minuta. Na malim odmorima učenici ne izlaze iz učionica osim odlaska u toalet ili drugog od nastavnika odobrenog izlaska. Na velikom odmoru učenici mogu izaći van ako dopuštaju vremenske prilike ili ostati u učionici.
  • O svakom slučaju izostajanja s nastave učenik ili roditelj dužan je telefonski obavijestiti razrednika u što kraćem roku o razlogu izostanka.
  • Nakon ulaska u školu učenici idu u svoju učionicu bez zadržavanja po ostalim zajedničkim prostorima škole. 
  • Obvezno je nošenje zaštitne maske za usta i nos i/ili vizira u zatvorenom prostoru osim na satima TZO-a, stranih jezika i glazbene umjetnosti kada to odobri predmetni nastavnik zbog potrebe realizacije nastavnih sadržaja.  
  • Učenici ne smiju u školi, za vrijeme nastave, koristiti mobitel zato što se na njemu nakuplja puno mikrorganizama koji mogu biti izvori širenja zaraze.  
  • Prije ulaska u nove prostorije, osobito kabinete i sportsku dvoranu, koje koriste i drugi učenici potrebno je temeljito dezinficirati ruke.
  • U školskoj kuhinji nema pojedinačnog posluživanja učenika. Predstavnik razreda će nakon prvog školskog sata predati narudžbu svoga razreda u kuhinji i na velikom odmoru preuzeti narudžbu i kasnije vratiti ambalažu. U jednom tjednu uvijek isti učenik (neredar). 
  • U školskoj knjižnici može boraviti istovremeno najviše pet učenika.
  • Redari su odgovorni za red u učionici. Na svakom odmoru najmanje jedan redar mora stalno biti prisutan u učionici. Obvezno je njihovo prisustvo u učionici i za vrijeme velikoga odmora (zbog osobnih stvari ostalih učenika, ulazak učenika drugih razreda…)
  • Učionica jednog razrednog odjeljenja obvezno se zaključaje kada taj razred ide na kabinetsku nastavu ili iz drugih razloga napušta svoju učionicu. Na velikom odmoru učionice se ne zaključavaju. U njima ostaju redari koji ih treabaju prozračiti i čuvati red. 

Uza sve ove mjere nastojte ipak sačuvati pribranost i ne dopustite da strah zavlada vašim životom jer su i ove poteškoće prolaznog karaktera i nadamo se da ćemo ih svi zajedno uspješno prebroditi. Neka nam u tome pomogne dragi Bog i naši nebeski zaštitnici. 

Uz iskren pozdrav

Vodstvo škole

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis