16 lip

Katolički školski centar „Don Bosco“ nakon tri mjeseca konačno je u svoje prostorije ponovno primio učenike, i to maturante. Iako su im posljednji školski dani protekli neuobičajeno, obavljajući školske zadaće online, svoje diplome primili su gotovo isto kao i svi maturanti prije njih. Ceremonija dodjele diploma održala se 15. lipnja 2020., a započela je polaganjem cvijeća i svijeće na Spomenik poginulim braniteljima u centru grada. Zbog loših vremenskih uvjeta maturanti su se okupili u školi preskočivši povorku kroz grad, a cvijeće i svijeću položili su ravnatelji i učenici generacije.

Program je započeo himnom Lijepa naša koju je izvela maturantica Sara Jozić. Slijedilo je obraćanje ravnatelja Centra, a kasnije i ravnateljice Opće gimnazije te ravnateljice Tehničko-obrtničke škole. Svi su se oni u svojim govorima osvrnuli na okolnosti u kojima su maturatni okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje i zaželjeli im sreću u onome što im slijedi, bilo to zaposlenje ili nastavak školovanja. Ove godine 114 maturanata primilo je svoje diplome koje su im uručili njihovi razrednici i ravnatelji. Osim diploma dodijeljene su i nagrade učenicima koji su ovu školsku godinu završili odličnim uspjehom, onima koji su ostvarili prosjek 5,0 i onima koji nisu napravili niti jedan izostanak. Između uručivanja diploma maturantima Opće gimanzije i maturantima Tehničko-obrtničke škole Sara Jozić izvela je još jednu glazbenu točku. Nakon dodjele diploma načelnik Mato Zovko uručio je nagrade i priznanja učenicima generacije. Školske 2019./2020. učenikom generacije u Tehničko-obrtničkoj školi proglašen je Nikola Tadić, a u Općoj gimnaziji Stjepan Jozinović. Oni su se također obratili prisutnima u želji izricanja zahvale svima koji su ih bodrili i bili im oslonac tijekom školovanja, a to su roditelji, prijatelji iz razreda, profesori i salezijanci. Jednosatni program zaključio je Rocky izvedbom himne naše škole Stasaj generacijo nakon čega su svi maturanti napravili zajedničku fotografiju ispred škole. Organizacija cijelog ovog događaja, kao i zabava koja je uslijedila u restoranu Califronia, bila je usklađena s propisanim preporukama Federalnog ministarstva zdravlja.

Ova generacija maturanta u školi će ostati zapamćena po mnogim uspjesima na različitim znanstvenim i umjetničkim poljima, spremnosti na suradnju i vedrom duhu. Želimo im da i dalje nastave nizati uspjehe i da, bez obzira na poteškoće na koje će naići, zadrže vedrinu kojom će oplemenjivati sebe i sve one koje će u budućnosti susretati.

Marija Kosić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis