08 velj

Bliži se kraj školske godine, a maturantima navire sve više i više pitanja o budućnosti. Gdje se zaposliti? Što studirati? Gdje studirati?

Raščlambi ovih pitanja potpomogla je prezentacija Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U petak, 7. veljače, Katolički školski centar Don Bosco u Žepču posjetio je doc. dr. sc. Danijel Topić, sada prodekan za nastavu i studente spomenutog fakulteta, a nekoć učenik Centra elektrotehničke struke. Predstavljanje FERIT-a organizirano je za maturante Tehničko-obrtničke škole, mehatroničare i za maturante Opće gimnazije.

Upoznati smo s ponuđenim smjerovima za upis na prvu godinu studija, a to su: preddiplomski stručni studiji Računalstvo i Elektrotehnika te preddiplomski sveučilišni studiji Računarstvo i Elektrotehnika i informacijske tehnologije. FERIT studentima omogućuje nastavak na nekom od sljedećih diplomskih sveučilišnih studija: Računarstvo, Elektrotehnika te Automobilsko računarstvo i komunikacije.

Danas su tehničke i IT znanosti jamačno najunosnije i najperspektivnije, što pokazuje i činjenica da mnogi studenti navedenih područja poslove dobivaju već za vrijeme studija, a to je ustaljena praksa i na FERIT-u. Uvjereni smo da je ovo ohrabrilo pojedine naše učenike na odabir FERIT-a kao svog izbora za studij.

Zahvalni smo FERIT-u i doc. dr. sc. Danijelu Topiću na uloženom vremenu i trudu kako bi maturantima omogućili kvalitetniji i perspektivniji odabir na najvećem životnom raskrižju.

Stjepan Jozinović

Fotografija: Marija Jukić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis