01 velj

„Tko želi biti uspješan, mora imati ljubav u srcu i biti strpljiv na djelu.“ (don Bosco)

Svake godine pred blagdan don Bosca, našega sveca  i zaštitnika, s ponosom se osvrnemo na uspjehe  školske zajednice. U četvrtak 30. siječnja 2010. godine dodijelili smo nagrade i priznanja za događaje na kojima smo sudjelovali ili ih sami organizirali tijekom I. polugodišta školske 2019./2020. godine.

U povodu obilježavanja Dana općine Žepče održavaju se različita natjecanja i aktivnosti. Na krosu „Trčanjem do zdravlja“ naši su učenici ostvarili izvrsne rezultate. U konkurenciji srednjoškolki prvo je mjesto osvojila Helena Tomas, a drugo Ivona Vranjković. U konkurenciji srednjoškolaca prvi je bio Marko Matijević, a treći Andrej Blek. Na biciklističkoj utrci Premijer lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadeta drugo mjesto je zauzeo Kerim Beća. Prvo mjesto na šahovskom turniru u muškoj mlađoj konkurenciji osvojio je Filip Perković. Rad Stjepana Jozinovića najbolji je u kategoriji srednjoškolaca na natječaju literarnih radova.

Na Danima  kruha i zahvalnosti za plodove zemlje  učenici poljoprivrene  struke  prezentirali su Svjetsku kuhinju zajedno sa svojim profesorima Bojanom Antolovićem, Andrejom Babić, Antonijom Jukić, Markom Tomasom, Nikicom Grubešićem,  Renatom Miličević i psihologinjom Ivanom Spajić.  

U mjesecu hrvatske knjige ugostili smo mališane i tete iz vrtića „Don Ivica Čondrić“.   Profesorice Tanja Slišković i Zrinka Mandurić te knjižničar Kristijan Bandić organizirali su ovaj događaj s učenicima Sarom Jozić, Stjepanom Jozinovićem, Mateom Banovićem, Nikolom Dujićem, Anamarijom Tomić, Doris Šupuković, Mateom Ilićem i Gabrielom Vrbić.

Profesor Kristijan Bandić i učenici IV. b OG predstavili su naš Centar  na Eko kampu Belli u Katoličkoj gimnaziji u Slavonskoj Požegi.

Profesorice Danijela Ezgeta Zelenka i Maja Spajić koordinatorice su projekta „Rad nas spaja“. Na tom projektu zajedno su sudjelovali gimnazijalci polaznici kemijsko-biološkog izbornog područja (mentor prof. Slavica Jukić) i učenici poljoprivredne struke (mentori profesori praktične nastave). Izrađivali su prirodnu kozmetiku od bilja koje je proizvedeno u školskom vrtu.

Učenik Antonio Hrkać osvojio je treću nagradu za najbolji likovni rad na natječaju ”Naše su škole naš drugi dom“ raspisan u  povodu 25 godina Sustava katoličkih škola za Europu.

Profesorica Antonija Jukić i učenici III.a, poljoprivredni tehničari – fitofarmaceuti, Nikolina Ramljak, Franjo Ravnjak, Ivana Zekić, Gabriela Zelić, Andrea Zovko, Marko Kljajić i Anđela Slišković uspješno su realizirali radionicu vegetativno razmnožavanje cvijeća u okviru projekta „Mladim snagama do ruralnog razvoja“.

Profesorica Marica Jukić i psihologinja Ivana Spajić organizirale su humanitarnu akciju „Moja kosa – tvoja kosa“ na koju su se odazvali mnogi naši sugrađani darujući kosu za djecu oboljelu od raka.  Ovu humanu akciju potaknula je naša učenica Veronika Šumić, ambasadorica Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Svi naši maturanti, predvođeni profesoricama povijesti Ivanom Pejinović i Suzanom Đuzel, posjetili su Spomen-sobu poginulih i nestalih branitelja 111. XP brigade HVO-a u Žepču.

Članovi školskog mješovitog i muškog zbora, pod ravnanjem prof. Siniše Markanovića, koji  animiraju misna slavlja i kulturna događanja u školi, uspješno su se predstavili na XII. Danu nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Profesorice Zrinka Mandurić, Tanja Slišković i Anita Pranjić pripremile su  s učenicima igrokaze za dolazak svetog Nikole i Božićnu akademiju.

Fotografska sekcija (mentor prof. Marta Marijanović)  i sekcija razglasa (mentor prof. Saša Grozdić) redovito prate sva školska događanja.

Profesori Mario Živković i Josip Klarić organizatori su Božićnog turnira u stolnom tenisu i odbojci. Na natjecanju u stolnom tenisu treće mjesto osvojio je Nikola Tadić (4. m), drugo Filip Vrbić   (3. a OG), a prvo Matija Šimić (4. m). Na natjecanju u odbojci treće mjesto zauzela je ekipa učenika trećih razreda gimnazije, drugo mjesto je 3. b odjel Tehničko-obrtničke škole, a prvo 4. b Opće gimnazije. U ženskoj konkurenciji treće mjesto je osvojila postava tehničarki za mehatroniku, drugo  III. a OG, a prvo postava prvog razreda OG.

Na natjecanju u Counter Strikeu (voditelj prof. Antun Perić)  drugo mjesto zauzela je ekipa 3. m odjela, Ivan Grlić, Igor Babić, Filip Budimir, Petar Čustonjić, Kristijan Mostarac i David Jurčević, a prvo mjesto  ekipa 4. m odjela, David Pervan (najbolji igrač turnira), Nikola Udovičić, Nikola Ivešić, Matija Šimić i Ivan Budimir.

Nakon školskog natjecanja tri ekipe našeg Centra ostvarile su plasman za daljnje natjecanje Vjeronaučne olimpijade. Drugoplasiranu ekipu gimnazije (voditelj don Branko Bendra) sačinjavaju Antonio Antolović, Matija Tomić, Anamarija Tomić i Josipa Jurčević. Prvoplasiranu ekipa gimnazije (voditeljica s. Mirjam Ramljak) sačinjavaju  Nataša Andrić, Nikolina Jukić, Zoran Jurić i Stjepan Jozinović. Prvoplasiranu ekipa Tehničko-obrtničke škole (voditelj prof. Marijan Spajić) sačinjavaju Anđela Slišković, Filip Mrkonjić, Patrik Pranjić i Nikola Udovičić.

Iskrene zahvale svim organizatorima i sudionicima, a svima nama sretan blagdan don Bosca, našeg nebeskog zaštitnika.

A. Pranjić

Fotografija: Antonio Hrkać

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis