25 sij

U petak, 24. siječnja 2020. godine, u Katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču održano je školsko natjecanje u poznavanju vjeronauka. Natjecanju su pristupila 23 učenika Opće gimnazije i 26 Tehničko-obrtničke škole. Natjecanje je održano u 12.30, a za nekoliko sati su izašli i rezultati.

Ovogodišnja tema je Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu, a prikladne materijale za proučavanje teme pripremio je Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije. Na današnji dan, 24. siječnja, spomendan je svetog Franje Saleškog, prvog beatificiranog sveca Katoličke Crkve i sjajnog lika čije su djelo i počela inspirirala i don Bosca te je stoga svojoj družbi odlučio dati upravo to ime. Prije samog početka natjecanja sudionici su se pomolili i zazvali Duha Svetoga i zagovor sv. Franje Saleškog te počeli s rješavanjem individualnih testova.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Tehničko-obrtnička škola na županijskom će se natjecanju predstaviti sljedećim učenicima: Anđela Slišković, Filip Mrkonjić, Patrik Pranjić i Nikola Udovičić pod mentorstvom prof. Marijana Spajića.

Opću gimnaziju predstavit će dvije ekipe. Mentor prve ekipe je don Branko Bendra, a sačinjavaju ju Antonio Antolović, Matija Tomić, Anamarija Tomić i Josipa Jurčević. Mentorica druge ekipe je s. Mirjam Ramljak, a ekipu sačinjavaju Nataša Andrić, Nikolina Jukić, Zoran Jurić i Stjepan Jozinović.

Nadamo se kako će svi sudionici ovim natjecanjem postati duhovno bogatiji za saznanja i kreposti nekolicine hrvatskih – naših – svetaca, ali i pokazati natjecateljski i kolegijalni duh na županijskom natjecanju koje će biti održano 12. ožujka.

Stjepan Jozinović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis