05 pro

U utorak, 3. prosinca, u našoj je školi održana promocija filma Velika bijela kuće udruge „Srce za djecu oboljelu od raka“ i organizirano darivanje kose za izradu perika oboljelima od raka. Organiziarnje ovih događaja u našoj školi potaknula je profesorica Marica Jukić. Osim šišanjem, podršku udruzi moglo se pružiti i kupnjom promotivnih materijala,a djelatnici i učenici naše škole prikupljanje sredstava započeli su već i tjedan ranije skupljajući novac tijekom velikog odmora.

Program promocije počeo je u 9 sati, a otvorila ga je ravnateljica Opće gimanzije Marjana Grlić koja je izrazila dobrodošlicu članovima udruge te zahvalila ostalim žepačkim školama na suradnji koju je potaknuo aktiv pedagoga. Don Milan Ivančević također je uputio riječi dobrodošlice te istaknuo kako nas ovakvi događaji duboko povezuju. U ime spomenute udruge prisutnima se obratila Atifa Buldić Besić koja je zahvalila na gostoprimstvu i naglasila koliko je oboljelima i njihovim obiteljima važna podrška zajednice. Slijedila je projekcija filma u kojemu je predstavljen rad udruge „Srce za djecu oboljelu od raka“. Program su uljepšale i tri glazbene točke, a na samom kraju prisutnima su se obratili članovi udruge koji su se izliječili od raka i koji danas pružaju podršku oboljelima. Član udruge je i naša učenica Veronika Šumić čija je priča u velikoj mjeri i potaknula organiziranje ovog događaja. Svoje svjedočanstvo završila je ohrabrujućim riječima poručujući nam svima da ne odustajemo pred preprekama i da ustrajemo u svojim ciljevima.

Nakon promocije uslijedilo je šišanje na koje se odazvalo 139 građana (najvećim dijelom učenica žepačkih škola) koji su darovali svoju kosu i tim činom pokazali suosjećajnost za oboljele od raka. Posebna pohvalu treba uputiti žepačkim frizerkama i članovima frizerske struke SMŠ-a Žepče bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć. Uložile su mnogo truda i vremena i pokazale da imaju veliko srce.

Neočekivana uspješnost ovog događaja pokazala je spremnost naših sugrađana na pružanje podrške najosjetljivijima te se nadamo da ćemo i u budućnosti na ovakvim događajima pokazati jednaku suosjećajnost.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija klinite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis