31 lis

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljuje se Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili darovani.

Listopad je mjesec kad obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U našem Centru ovogodišnja proslava bila je na temu Tradicionalna jela internacionalne kuhinje. Predstavili smo hranu sa šest kontinenata. Recepte i više o tome pročitajte na sljedećem linku.

Organizatori su bili psihologinja Opće gimnazije Ivana Spajić i članovi Aktiva poljoprivredne struke (Bojan Antolović, Andreja Babić, Grubešić Nikica, Antonija Jukić, Renata Miličević). Učenici agroturističke struke II.a i IV.a pripremili su na praktičnoj nastavi tradicionalna jela Maroka, Grčke, Kine, Brazila, Australije…Učenici ostalih razreda po slobodnom izboru su pripremili neko od jela tipičnih za pojedine kontinente.

Hrana na izložbenim stolovima bila je popraćena edukativnim plakatima koji su pobliže opisivali određeni kontinent. Zajedničko blagovanje započelo je uz molitvu i blagoslov ravnatelja Centra don Milana Ivančevića. Osim edukativne svrhe, proslava ima i humanitarni karakter. Svi dobrovoljni prilozi namijenjeni su za školovanje djece u Gani u kojoj djeluje salezijanac don Ivan Stojanović. Kako je već tradicionalnoga karaktera, pročitana su i pisma zahvale djece iz Gane koji su već na školovanju zahvaljujući prilozima djece iz naše škole. Školovanje jednog djeteta inače košta 100 eura za cijelu godinu. Fotografije i pisma djece  iz Gane pogledajte ovdje.

prof. Zrinka Mandurić

Fotografija: Antonio Hrkač i Barbara Lupić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis