22 lis

Učenici II. i IV. razreda Opće gimnazije Katoličkog školskog centra Don Bosco posjetili su 10. listopada Dnevni centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama kao završnu etapu projekta Ekoškola koji je realiziran u našem Centru u sklopu Ljetnog oratorija 2019. godine. Voditeljice posjeta bile su Ivana Spajić, školska psihologinja, te Slavica Jukić, profesorica kemije i mentorica projekta.

Jednosatni posjet imao je za cilj iznjedriti osmijehe štićenicima na lice te ih zabaviti nekim novim spoznajama. Konkretnije, izradili smo prirodne balzame i sapune uz pomoć vedrih mladih ljudi.

Sudionici naše radionice bili su iskreno oduševljeni balzamima i sapunima koje su dobili kao poklon. Zanimljiva okolnost jest i to da smo došli upravo na dan kad je jedna štićenica slavila rođendan. Stoga smo joj skladno zapjevali i izmamili iskonsko zadovoljstvo na lice.

U utorak, 15. listopada, imali smo uzvratni posjet štićenika Dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama. Profesori tjelesnog odgoja Mario Živković i Josip Klarić za njih su organizirali sportsko-rekreativno druženje s našim učenicima. Uz dodavanje lopte i druge poligonske aktivnosti štićenici DC-a zajedno s našim učenicima proveli su jedan školski sat u našoj sportskoj dvorani.

Raduje nas što smo unijeli neku dinamiku u svakodnevnu borbu onih koji ne misle kao mi te smo uvjereni kako su oni obogaćeni za jedno novo iskustvo, a mi za ogromnu životnu lekciju koju ćemo nositi kao pečat na srcu.

Stjepan Jozinović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis