25 ruj

U već prepoznatljivom salezijanskom stilu, tradicionalni zajednički roditeljski sastanak održan je 21. rujna 2019. godine u 9 sati. Pozdravne riječi roditeljima uputio je don Milan Ivančević, ravnatelj Centra. Upoznao ih je sa Sustavom katoličkih škola za Europu, salezijancima, preventivnom sustavu i pozvao na gledanje Pobudnice vrhovnog poglavara salezijanaca, don Angela Fernandeza, 10. don Boscovog nasljednika, koja nosi naziv I ti budi svet, te poručuje svima nama kako svetost nije rezervirana samo za odabrane, već za svakoga od nas jer je temeljni poziv na ljubav, zalaganje i odgovornost.

Nakon gledanja Pobudnice, don Milan Ivančević pozvao je roditelje na suradnju u odgoju kako bismo izgradili cjelovitog čovjeka, njegovanje obiteljskog života jer je danas obitelj u krizi, te upozorio kako je odgoj muka i radost, ali i smisao života. Ukazao je roditeljima na opasnosti ovoga svijeta, kako im novac ne bi postao važniji od obitelji, od djeteta, te kako su dužni omogućiti djeci zdrav obiteljski ambijent jer velika je odgovornost biti otac i majka, a Gospodin će bogato za to sve nagraditi.

 Na kraju izlaganja, zaključio je, obitelj, škola i salezijanci moraju se udružiti za dobro djece, zahvalio salezijancima i djelatnicima za sve što čine kao zajednica. Posebnu zahvalu je uputio roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu.

Drugi dio sastanka vodila je ravnateljica Opće gimnazije, profesorica Marjana Grlić, koja je nakon pozdrava pozvala na suradnju, poticala na ostale aktivnosti koje Centar nudi, korištenje psihologa i duhovnika za savjetodavne razgovore, tražila suradnju u odgoju i obrazovanju od roditelja bilo putem pohvale, primjera ili kritike.

Zajednički dio roditeljskog sastanka završio je pozdravnim govorom ravnateljice Tehničko-obrtničke škole, profesorice Dubravke Jukić, koja također pozdravila roditelje, pozvala ih da upute djecu kako bi vrijeme čekanja provodila u Omladinskome centru koji ove godine vodi don Branko Bendra s asistentima Ivom Šokčićem i Josipom Sarićem. Predstavila je izmjene u nastavnom kadru nakon čega su uslijedili pojedinačni roditeljski sastanci.

                                                                                                   Zrinka Mandurić

Za pregled fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis