04 srp

U petak, 21. lipnja, naš Centar ispratio je devetnaestu generaciju maturanata. Svečanost dodjele diploma započela je uobičajenim okupljanjem kod Doma kulture te polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim braniteljima. Ceremonija se nastavila u predvorju škole gdje su maturanti preuzeli svoje diplome te primili i druga priznanja za svoj rad tijekom ove, ali i prethodnih školskih godina.

Program je otvorio školski zbor pod ravnanjem Siniše Markanovića otpjevavši Lijepu našu. Zatim su Tea Pervan i Marin Masatović, voditelji programa, uputili pozdrave svim prisutnima i zaželjeli dobrodošlicu, a onda pozvali i ravnatelja Centra don Milana Ivančevića da isto učini. Tu priliku ravnatelj Centra iskoristio je za zahvalu svima koji su sudjelovali u odgoju maturanata, a njima se ispričao za sve propuste. Poručio im je da ne zaborave svoju domovinu i da otkriju što Bog od njih želi, a onda u tome ustraju. Napomenuo im je i kako je radost veća ako ju imamo s kime podijeliti, zato je prijateljstvo neprocjenjivo važno i u svojim borbama i uspjesima uvijek treba misliti na ljude oko sebe. Nakon obraćanja don Milana podijeljena su priznanja maturantima koji su se osobito istaknuli radom i upornošću. Za prosjek ocjena 5.0 priznanje su primili Nikola Budimir, Lucija Marinčić, Sara Gabelić, Maja Zovko i Klara Dunđer. Bez izostanaka ove školske godine bili su Ivan Dragičević, Jakov Antolović, Amer Begunić, Zoran Markanović, Petar Ravnjak, Robert Udovičić, Marin Marković i Kristijan Tadić, a bez izostanaka tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja bili su Josipa Matijević, Ivan Relotić, Dražen Antunović i Ivan Travančić. Matija Tomić izveo je kratku glazbenu točku na gitari, a zatim je nekoliko riječi maturatnima uputila ravnateljica Opće Gimnazije Marjana Grlić zaželjevši im sreću i blagoslov te da ih ne zavedu iluzije modernog života. Potom su don Milan i razrednici gimazijskih odjela Žaklina Vrbić i Josip Klarić podijelili maturantima njihove diplome. Maturantima Tehničko-obrtničke škole obratila se ravnateljica Dubravka Jukić i rekla kako se nada da će im godine provedene u školi ostati u lijepoj uspomeni. Razrednici maturanta Tehničko-obrtničke škole bili su Ruža Perković, Antun Perić i Srećko Buljeta, pa su s don Milanom uručili svojim učenicima diplome. Zbor je zatim izveo Misao svijeta S. S. Kranjčevića, a čekalo se još proglašenje učenika generacije. Ove godine to su bili Lucija Vrbić iz Opće gimnazije i Ivan Marinović iz Tehničko-obrtničke škole. Oboje su zahvalili roditeljima kao najvećim podrškama, prijateljima, profesorima te svim drugima koji su ih bodrili kroz njihovo školovanje. Nagrade im je uručio Ilija Barešić, predstavnik Općine.

Za kraj svečanosti Matija Tomić odsvirao je još jednu skladbu, a nakon zajedničkog fotografiranja maturanta ispred škole slijedila je zabava u restoranu California.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE