06 svi

Prošla je još jedna Vjeronaučna olimpijada, a za to su najzaslužniji Katehetski uredi naših biskupija. Katolička Crkva i u ovom 21. stoljeću  neprestano ukazuje na  važnost ostvarenja vjeronauka u školama jer  odgoj i obrazovanje u vjeri potpomaže odgoju djece i mladeži u zrele, humane i odgovorne ljude otvorene za međusobno uvažavanje, solidarnost, razumijevanje i dijalog sa svim ljudima, kulturama, religijama i svjetonazorima.

Vođeni ovim motivima, sudjelovali smo na trećoj po redu Vjeronaučnoj olimpijadi održanoj u Stocu u krševitoj i ponosnoj Hercegovini. Naš su Centar predstavljale dvije ekipe: Tehničko-obrtnička škola u sastavu Valentina Matijević, Karla Sinanović, Nikola Tadić, Filip Mrkonjić te mentor prof. Marijan Spajić te ekipa Opće gimnazije u već relativno poznatom sastavu Anamarija Tomić, Ana Miškić, Lucija Vrbić i Stjepan Jozinović uz mentoricu s. Mirjam Ramljak. Tema ovogodišnje olimpijade bila je Brak i obitelj u Božjem naumu.

Završnica je započela euharistijskim slavljem  koje je predvodio don Ivo Šutalo, biskupski vikar i župnik u Trebinju. Peripetija sve napetosti nastala je kada je predsjednica državnog povjerestva s. Vlatka Dujmović proglasila prvih pet ekipa srednjih škola koje idu i na usmeni dio ispita. Prva je bila ekipa Opće gimnazije, a i nakon usmenog ispita poredak je ostao isti. Slavili smo s 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim KŠC-om Sv. Franjo Tuzla.

Iznimno smo radosni i Gospodinu zahvalni za taj dar da po treću godinu zaredom, još od početka natjecanja u BiH, kući nosimo zlatnu medalju i prvo mjesto, a hvalevrijedno je spomenuti i da je veći dio ekipe stalan. Nadamo se kako će ovo natjecanje uroditi i duhovnim plodovima te nas sve voditi korak bliže k Nebu i zlatnoj medalji natjecanja našeg života – spasu duša.

Stjepan Jozinović, III.b OG

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis