06 ožu

U ponedjeljak, 4. ožujka 2019., skromnom je svečanošću obilježen početak izgradnje Učeničkog doma u okviru u Katoličkog školskog centra “Don Bosco”  Žepče. Gradilište i radnike blagoslovio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije svetoga Ivana Bosca. Tim povodom u  Žepču su istoga dana hrvatski salezijanci održali svoju redovitu sjednicu Provincijalnog vijeća.

Ugovor o izgradnji Učeničkog doma u sklopu KŠC-a “Don Bosco” potpisan je 15. veljače 2019. između Hrvatske salezijanske provincije kao investitora i poduzeća K-Projekt kao izvođača radova. Radove će izvoditi, kao i kod većine dosada izgrađenih objekata, dva žepačka poduzeća – K -Projekt i TING. Ugovoreni građevinski radovi iznose nešto više od 2.000.000 KM, a ukupna investicija oko 3.000.000 KM. Do sada je investitor osigurao 65% sredstava. Projekt mora biti dovršen i stavljen u funkciju za 36 mjeseci.

Dosadašnja osigurana sredstva donirali su Renovabis, Vrhovni poglavar Salezijanske družbe te Vlada Republike Hrvatske, a zemljište i administrativne preduvjete osigurala je Općina Žepče.

Učenički dom zadnji je objekt u Centru, ali prva ustanova u Hrvatske salezijanske provincije koja će direktno skrbiti za nezbrinutu djecu i mladost. Druge ciljne skupine su učenici iz ruralnih sredina koji nemaju u svojoj blizini srednjoškolsku ustanovu i učenici koji su zainteresirani za kvalitetan odgoj i obrazovanje koji nudi KŠC “Don Bosco” i salezijanska redovnička zajednica. Dom će imati kapacitet od sto ležajeva, društvene prostorije te restoran za korisnike. Želja je da ovaj Učenički dom zaista postane pravi dom svojim korisnicima, a osobito srednjoškolcima koji imaju obiteljskih poteškoća i koji su bez roditelja. Izgradnja ove važne ustanove simbolična je jer se veže uz obilježavanje 25. obljetnice dolaska salezijanaca u Žepče i uključivanja u odgojno-obrazovni rad s mladima.

Marjana Grlić

 Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis