10 sij

Posljednji dan prvog polugodišta, 21. prosinca 2018., započeli smo svetom misom zahvalnicom. Svetu misu predvodio je ravnatelj Centra don Milan Ivančević uz koncelebraciju braće salezijanaca. Don Milan  je u svojoj propovijedi govorio o raznim zavođenjima koja vrebaju mlade. Mladi se trebaju tim zavođenjima oduprijeti, trebaju ostati na pravome putu, putu koji ih ne udaljuje od Boga. Trebamo biti zahvalni na ovakvim trenutcima gdje se okupljamo slaviti Boga i gdje pristupamo Njegovoj gozbi.

Nakon svete mise odigrane su finalne utakmice odbojkaškog turnira. Poslije turnira je uslijedila Božićna akademija. Učenici Tehničko-obrtničke škole i Opće gimnazije uz pomoć prof. Tanje Slišković pripremili su igrokaz „Mir vama“, a školski zbor s prof. Sinišom Markanovićem učinio je ovaj igrokaz svečanijim svojim pjesmama. Poruka igrokaza je bila: Mir Vama! Mir koji je Isus donio svojim rođenjem. Mir koji nam je svima potreban, u srcu, u duši, u svijetu… Oni koji budu imali mir u srcu i koji s radošću, ljubavlju i vjerom dočekuju Božić, imat će i smijeha i veselja. Imat će sve što im treba. Isus se u božićnoj noći rađa na tisuću mjesta, svuda gdje su mir, radost, zajedništvo. On, On donosi Ljubav, Nadu, Mir i Radost. Mir Božji bio s vama i rijeku sreće na vas svratio.

Sa svojom božićnom čestitkom svim učenicima i djelatnicima obratio se don Milan. Zahvalivši se na svemu lijepom u ovoj godini, poželio je da ponesemo Božji blagoslov i mir u duši i da ga nosimo sa sobom kroz ove blagdane i u novoj godini.

Podjelom uvjerenja o završetku prvog polugodišta završili smo Božićnu akademiju i zakazali smo novi susret  u drugom polugodištu koje počinje 14. siječnja 2019.

                                                                                                          Tanja Slišković

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis