09 lis

Obilježavanje Međunarodnog dana učitelja za sve djelatnike naše škole ove je godine organizirano u prostorijama Centra gdje je održana misa i predavanje akademika Vladimira Paara. U sklopu Dana učitelja djelatnici su također posjetili Spomen-sobu poginulih pripadnika HVO-a.

Misa je započela u 10 sati, a predvodio ju je don Branko Bendra. U propovijedi je govorio o važnosti vjere koja nas vodi prema Gospodinu i evanđeoskim kriterijima kao smjernicama u radu s djecom. Vjeru je potrebno hraniti i napajati kako bismo spriječili njezino gašenje.

Uslijedilo je predavanje akademika Paara u kojemu je profesor govorio o odnosu vjere i znanosti o kojem se u javnim medijima ne prikazuje stvarna slika. Dugogodišnjim bavljenjem raznim znanstvenim pitanjima kao što su deterministički kaos, kvantna fizika, a zadnjih desetak godina ljudski genom i evolucija, uvjerio se da su znanost i vjera duboko povezane i isprepletene. Iako su u prošlosti vjera i znanost isključivale jedna drugu, početkom 20. stoljeća nova znanstvena otkrića dokazala su upravo suprotno. Znanost proučava prirodne zakone, ali ne daje odgovore na temeljna pitanja. Zaključio je citatom jednog od najvećih znanstvenika Alberta Einsteina rekavši da svako dubinsko bavljenje znanosti nužno vodi prema vjeri i Bogu.

Po završetku predavanja djelatnici su posjetili spomenutu Spomen-sobu. Tu je gospodin Niko Jozinović ukratko iznio tijek događaja Domovinskog rata, a sa svojim kolegama istaknuo želju da učenici KŠC-a u sklopu nastave također posjete Spomen-sobu poginulih pripadnika HVO-a i tako se upoznaju s novijom poviješću BiH.

Obilježavanje Dana učitelja završeno je druženjem uz zajednički ručak u oratoriju Centra.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis