30 lip

Svečana dodjela diploma maturantima održana je 22. lipnja. Započela je okupljanjem maturanata ispred Doma kulture. Nakon što su se okupili, položili su cvijeće na spomenik braniteljima i zaputili se prema školi.

Službeni program u školi otvoren je hrvatskom himnom koju je izveo profesor Siniša Markanović. Voditelji su bili učenici trećih razreda Branka Matijević i Luka Lovrić. Na početku programa pozvali su ravnatelja Centra don Milana Ivančevića da se obrati maturantima, ali i svim prisutnima s nekoliko riječi. U svom kratkom govoru don Milan je poručio maturantima da su vrijedni divljenja i da takvi ostanu. Da ne gube dostojanstvo i ne srame se svoje vjere te da nikad ne zaborave da je samo Bosna njihov dom. Zahvalio je i roditeljima na ukazanom povjerenju u odgoju njihove djece i svim drugim djelatnicima Centra koji su ih odgajali.

Uslijedila je izvedba pjesme Alfija Kabilja „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla Jalta, Jalta koju je otpjevao Siniša Markanović uz pratnju profesorice Davorke Dujmušić i članova školskog zbora.

Prije same podjele diploma, koje je uručio don Milan Ivančević, maturantima su se i ravnatelji Tehničko-obrtničke škole i Opće gimnazije obratili s nekoliko riječi.

Ravnatelj Tehničko-obrtničke škole Marinko Antunović zahvalio im je u svoje, ali i u ime svih djelatnika za sve što su učinili. Poželio im sve najbolje u budućnosti te da u životu budu zadovoljni i da budu na ponos svojim roditeljima i školi.  Ravnateljica Opće gimnazije Marjana Grlić u svom govoru izrazila je ponos i radost zbog sudjelovanja u odgoju maturanata, a zaželjela im da u životu uvijek teže višem i boljem te da ne odustaju od svojih snova, ali da ne zaborave svoje korijene u kojima se krije njihova snaga.

Nakon podjele diploma uručene su nagrade učenicima bez izostanaka tijekom šk. 2017./2018. godine i učenicima koji su ovu školsku godinu završili prosjekom 5,0. U Tehničko-obrtničkoj školi maturantica s prosjekom 5,0 bila je Martina-Magdalena Jukić, a bez izostanaka bili su Tado Pejinović i Anton Slišković. U Općoj gimnaziji 5,0 prosjek imale su Danijela Kljajić i Ana Pervan, a bez izostanaka bile su Lucija Jukić i Anita Jurić.

Načelnik Mato Zovko također je održao govor u kojem je čestitao maturantima  u ime svih Žepčanki i Žepčaka te im poručio da su svome kraju uvijek dužni. Potom je učenicima generacije uručio nagrade. U TOŠ-u je za učenika generacije izabran Tomislav Barbarić, a u Općoj gimnaziji Marija Mostarac. Oboje su u svojim govorima zahvalili roditeljima, profesorima, salezijancima i svojim prijateljima iz razreda koji su im uljepšavali školske dane.

Službeni dio dodjele diploma završio je himnom Centra „Stasaj generacijo“ te zajedničkom fotografijom maturanata ispred škole, a maturalna zabava održala se nakon toga u restoranu California.

Zakoračimo u budućnost gledajući u prošlost! misao je vodilja koju su izbabrali ovogodišnji maturanti. Upravo to im i želimo. Da sigurno koračaju prema svojim snovima te da im u strahu od neizvjesnosti koju im ta budućnost donosi utjeha i oslonac bude sve ono što su do sada sagradili.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis