20 sij

U četvrtak, 18. siječnja 2018., našu školu pojetila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Obilazak KŠC-a “Don Bosco” bio je dio njezinog posjeta Srednjoj Bosni.

Predsjednica je u školu stigla sa svojom službenom pratnjom, žepačkim načelnikom i još nekoliko općinskih službenika. Prije ulaska u školu učenici su joj uručili cvijeće, a dočekali  su ju don Milan Ivančević, Marjana Grlić, Marinko Antunivić, Don Tihomir Šutalo i don Pejo Orkić. U školskom holu okupili su se učenici i djelatnici Centra, salezijanci i drugi građani. Po ulasku u školu don Milan pozdravio je gospođu Grabar-Kitarović i poželio joj dobrodošlicu. Rekao je kako vjeruje da mladi mogu ovdje biti sretni ako im damo ohrabrenje pa je zatim zamolio Predsjednicu da se obrati s nekoliko riječi, i to ne samo kao predsjednica nego i kao žena i majka. Školski zbor, odjeven u narodnu nošnju, otpjevao je pjesmu “Poljubi zemlju po kojoj hodaš”, a nakon toga predsjednica RH zahvalila je na prekrasnom dočeku i izrazila kako ju veseli što je imala priliku posjetiti Hrvate u Srednjoj Bosni te vidjeti da uz mnogu problematiku koja muči ovdašnje stanovništvo postoji određeni optimizam i veselje. Također je naglasila da je Hrvatska uz Bosnu, drugu domovinu Hrvata, i kako će joj u ovom izazovnom trenutku nastojati pomoći. Zalagat će se za europski put Bosne i Hercegovine jer vjeruje da će se to odraziti na bolji život građana  koji će se osjećati sigurnije i zadovoljnije. Zaželjela je i puno uspjeha, zdravlja i da svi doista ostanemo ovdje.
Slijedila je zajednička fotografija svih prisutnih s Predsjednicom, a nakon toga zbor je otpjevao himnu našeg Centra “Stasaj generacijo”. Za to vrijeme Predsjednica je pogledala maketu škole. Zatim se zaputila u školsku radionicu gdje se pozdravila s učenicima,  a poslije radionice otišla je u školsku dvoranu i tamo također razmijenila nekoliko riječi s djecom. U školskom oratoriju pripremljen je domjenak pa se i tu kratko zadržala. Na kraju posjeta svih prisutni izašli su ispred škole kako bi ispratili Predsjednicu.

Sretni smo i iznimno nam je zadovoljstvo što je naš Centar bio dio Predsjedničina posjeta te se nadamo da je u njemu uživala jednako kao i mi.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis