30 pro

Završetak još jednog polugodišta u školi smo obilježili prigodnim programom. Posljednji dan nastave, 22. prosinca, započeo je misom zahvalnicom koju je predvodio don Milan Ivančević, ravnatelj Centra. U propovijedi je govorio o pouzdanju u Boga uz kojeg možemo činiti čudesne stvari te o traženju blagoslova u drugim ljudima jer svatko od nas u sebi nosi nešto Božje.

Nakon mise slijedila je podjela uvjerenja učenicima, a program se nastavio priredbom “Tri kralja”. Božićni igrokaz pripremila je prof. Anita Pranjić uz pomoć s. Mirjam Ramljak i prof. Siniše Markanovića. Glumci su većinom bili učenici nižih razreda Tehničko-obrtničke škole i Opće gimnazije. Njihovu izvedbu upotpunio je školski zbor “Dominiks” u kojemu je sudjelovalo i nekoliko djelatnika. Ovaj kratki igrokaz poslao je poruku o očuvanju istinskog božićnog duha i stoljetne tradicije slavlja Božića u našem kraju. Don Milan se nakon završetka predstave još jednom obratio učenicima i djelatnicima zahvalivši svima na trudu, radu i sudjelovanju humanitarnim akcijama koje su bile organizirane tijekom ovog polugodišta. Uputio je i božićnu i novogodišnju čestitku naglasivši kako za vrijeme Božića svaka upaljena žaruljica govori o rođenju Krista te o našoj čežnji za svjetlom. Naposljetku je najavio light show kojim je i završen program. Pripremili su ga članovi sekcije Robotika, a njegovo predstavljanje upotpunile su dvije učenice svojom plesnom točkom.

Svim učenicima i djelatnicima želimo čestit Božić i sretnu Novu godinu te ugodan zimski raspust koji će trajati do 15. siječnja kada ponovno počinje nastava.

Marija Kosić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis