08 stu

U proljeće 2017. godine Tehničko-obrtnička škola prijavila se na stipendijski program Zaklade za međunarodno stipendiranje učenika koju podržava vodeća američka tvrtka u proizvodnji CNC strojeva – Haas Automation i NIMS (The National Institute for Metalworking Skills). Gene Haas Fondaciju osnovala je tvrtka Haas Automation 1999. godine s ciljem pružanja potpore mladim ljudima za  razvoj vještina i kompetencija obrade metala u području strojarstva diljem svijeta.

Gene Haas Fondacija i NIMS odobrili su novčana sredstva našoj školi, pa su predstavnici KŠC-a “Don Bosco“ iz Tehničko-obrtničke škole i Salezijanska zajednica sv. Ivan Bosco Žepče u subotu 4. studenog 2017. godine organizirali potpisivanje ugovora  o jednokratnoj financijskoj potpori za pet studenata prve godine strojarstva.

Zahvaljujući primljenoj financijskoj potpori, KŠC „Don Bosco“ Žepče  unaprijedit će obrazovanje u području obrade metala na dvije razine. Dodijeljena je jednokratna pomoć bivšim učenicima Centra, današnjim studentima (brucošima) strojarstva u iznosu od 1.000 USD-a. Novac će im pomoći da se što bolje usredotoče na najvažniji dio  studiranja – učenje.  Preostali iznos bespovratnih sredstava bit će upotrijebljen za poboljšanje praktične nastave sadašnjih učenika Tehničko-obrtničke škole kroz nabavku strojno-tračne pile za školsku radionicu. Nabavka ovog stroja pomoći će našim sadašnjim učenicima da razviju potrebne praktične vještine u skladu sa suvremenim tehnološkim dostignućima i potrebama poslodavaca.

Zahvaljujemo Gene Haas Fondaciji i NIMS-u što su prepoznali vrijednost i rad našeg Centra te se nadamo da ćemo nastaviti uspješnu suradnju u budućnosti i na taj način ostvariti još puno pozitivnih priča za naše učenike.

Maja Stojanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis