18 lis

U svrhu obilježavanja Dana općine Žepče, 14. listopada,  učenici i djelatnici naše škole sudjelovali su u raznim aktivnostima.

Prva aktivnost bila je utrka “Trčanjem do zdravlja” održana 12. listopada koju je organizirala Udruga pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture i Međureligijsko vijeće BiH. U utrci su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, nastavnici, ali i ostali Žepčaci. U kategoriji učenica srednje škole prva tri mjesta osvojile su naše učenice, i to Helena Tomas prvo mjesto, Valentina Matijević drugo, a Vesna Rajković treće mjesto. Ostale sudionice utrke koje su predstavljale našu školu također su ostvarile odlične rezultate završivši utrku na nekom od prvih dvadeset mjesta. Ni u kategoriji učenika srednje škole nisu bili lošiji rezultati. Prva mjesta također su odnijeli naši učenici od kojih je utrku prvi završio Nikola Budimir, drugi Tomislav Jukić, treći Marko Lupić, a ni drugi učenici naše škole nisu mnogo zaostajali.

Povodom Dana općine održan je i 4. Gospodarski forum općine Žepče 2017. pod nazivom “Ja sam business firendly, a ti?”. Budući da naša škola već godinama surađuje s Općinom i Razvojnom agencijom Žepče na Forumu, koji je održan 12. listopada, školu je predstavljao ravnatelj Tehničko-obrtničke škole prof. Marinko Antunović. Nastupio je i školski zbor “Dominiks” s pjesmom “Poljubi zemlju po kojoj hodaš” pod vodstvom prof. Siniše Markanovića.

Dan općine u školi smo obilježili i organiziranjem Natječaja za najbolji literarni rad učenika Teme radova trebale su biti vezane uz Žepče, ljubav prema rodnom kraju i domovini.  U kategoriji četverogodišnjih škola prvo mjesto osvojila je Branka Matijević, učenica III. b razreda Opće gimnazije, a u kategoriji trogodišnjih škola najbolji rad napisao je Ivan Marinović iz II. b razreda Tehničko-obrtničke škole. Njihovi radovi mogu se pročitati na idućim linkovima.

Moje Žepče – Ivan Marinović

Zavičaj- Branka  

Obilježavanje Dana općine zaključeno je izradom njezinog grba. Izradili su ga učenici IV. m razreda Tehničko-obrtničke škole Ivan Đuzel, Toni Karimović, Tomislav Barbarić i Marko Barbarić na 3D-pisaču, a sljedećih dana bit će uručen načelniku Općine.

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Marija Kosić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis