26 svi

Proslava blagdana Marije Pomoćnice u srijedu 24. svibnja u KŠC-u “Don Bosco” započela je misom u školskoj kapelici u 8 sati. Na misnom slavlju sudjelovali su učenici i djelatnici Centra, a započelo je blagoslovom kipa Marije Pomoćnice koji je darovan našoj školi. Misu je predvodio don Milan Ivančević. U propovijedi je istaknuo trajnu borbu dobra i zla prikazanu u Ivanovom Otkrivenju koja se u nama događa svakoga dana, ali u kojoj nam pomaže Nebeska Majka. Ona se za nas zalaže kod Isusa i pokazuje nam da je On pravi put.

Nakon mise don Milan je podijelio zahvalnice učenicima koji su ostvarili zapaženije rezultate na županijskim, federalnim i drugim natjecanjima. Naši učenici posebno su se istaknuli u sportskim natjecanjima (košarci, nogometu, stolnom tenisu), ali su zavidne rezultate ostvarili i u području kemije, vjeronauka, latinskog jezika, pisanju literarnih radova, radom u Solidworksu, natjecanju iz pružanja prve pomoći, a mnogi su bili i dobrovoljni darovatelji krvi.  Na blagdan Marije Pomoćnice tradicionalno se igraju posljednje utakmice školskog nogometnog turnira. Tako je bilo i ove godine pa su utakmicu za treće mjesto u ženskoj konkurenciji igrali I. a Tehničko-obrtničke škole i II. a Opće gimnazije. Pobijedile su učenice II. a i tako osvojile treće mjesto. Finalnu utakmicu igrale su učenice I. a i I. b Opće gimnazije iz koje su kao pobjednice izašle učenice I. b. U muškoj konkurenciji u utakmici za treće mjesto  II. m (TOŠ) pobijedio je ekipu prvih razreda Opće gimnazije. Prvo mjesto osvojio je I. a (TOŠ) koji je rezultatom 2:1 porazio III. m.

Za kraj se u sportskoj dvorani igrala odbojka s učenicama iz Zadra koje su ovih dana u posjetu našoj školi, a obilježavanje blagdana Marije Pomoćnice završilo je ručkom u oratoriju i školskom dvorištu.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis