15 svi

Za nas maturante 11. svibnja bio je poseban dan. Posvetili smo ga zahvali Bogu za sve proživljeno tijekom školovanja u našem Centru.  Zahvala je ove godine bila u obliku hodočašća koje su predvodili don Danijel Vidović, s. Mirjam Ramljak i profesor Marijan Spajić.

Put zahvale započeli smo molitvom ispred škole te nastavili pješačiti prema Osovi  uz pjesmu i ugodno raspoloženje. Odmalena učimo da je molitva najljepši razgovor s Bogom, a ova naša molitva bila je zaista posebna. U Osovi smo se pred marijanskim svetištem pomolili i napravili pauzu, a zatim nastavili put prema crkvi sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima. Tu smo također molili, ali sada uz zagovor sv. Ivana. Nakon molitve odvezli smo se  do svetišta sv. Leopolda Mandića u Maglaju.Tamo smo slavili misu u kojoj smo vrijedno sudjelovali pišući i čitajući molitve i zahvale. Don Danijel zahvalio nam je dirljivom propovijedi te nam dao do znanja da smo svakodnevno u njegovim molitvama kako bismo izašli na pravi put. Posebno je dirljiv bio trenutak u kojem nam se ispričao za svaku izgovorenu riječ profesora ili  njega samog koja nas je možda povrijedila. Pjesmom „Tebe hvalimo“ završili smo našu misu zahvalnicu. Poslije mise čekao nas je ručak koji su pripremili župljani domaćinske župe, a nakon ručka krenuli smo kući.

Ljudi shvaćaju koliko je nešto lijepo i vrijedno tek onda kada se od tog rastaju, a zatim život provedu u nadi da će opet doživjeti tu istu sreću. Nadamo se da će nas sve don Bosco pratiti kroz život, biti naša zvijezda vodilja. Kao što don Danijel kaže, ako se sada ne naučimo biti blizu Bogu, kasnije ćemo to teško dosegnuti. Božja ljubav jača je od svega i ona nam treba biti stalno uporište u životu.

Karla Lovrić, IV.a

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis