20 tra

U subotu 8. travnja 2017. godine u KŠC-u „Don Bosco“ u Žepču održalo se 24. Federalno natjecanje iz matematike učenika srednjih škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku. Na natjecanju su sudjelovala 224 učenika iz 35 škola u pratnji 55 profesora. Organizator ovog natjecanja bila je Udruga matematičara “Ruđer Bošković” Mostar s predsjednikom Nikom Sušcem. Sponzori natjecanja bili su Elektroprivreda HZHB te načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Svečano otvaranje natjecanja započelo je u 10:00 sati u školskom atriju gdje su se svim natjecateljima obratili i tako otvorili natjecanje don Milan Ivančević, ravnatelj KŠC-a „Don Bosco“, i izaslanik Općine Ilija Barešić koji su dali par zanimljivih informacija o Općini Žepče te salezijanskom KŠC-u u Žepču, inače jedinom salezijanskom centru u BiH. Na kraju se  natjecateljima obratio i sam organizator natjecanja Niko Sušac koji je svim natjecateljima poželio sreću istaknuvši kako trebaju biti ponosni jer su upravo oni  najbolji matematičari u svojim školama. Potaknuo ih je da daju sve od sebe i dokažu zašto su tu te im zatim dao i posljednje upute o natjecanju. Potom su se učenici zaputili u učionice  u kojima su im podijeljeni zadatci. Izrada zadataka trajala je tri sata, a nakon toga svi sudionici natjecanja odvedeni su na “mali odmor“ od matematike na ručak u restoran California. U 16:30 saznali smo tko su najbolji matematičari 24. Federalnog natjecanja. Proglašenje najboljih održalo se također u školskom atriju, a nagrade je uručio organizator natjecanja. Najbolji su bili sljedeći učenici:

1. razred:

 1. mjesto Jelena Čolak – Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
 2. mjesto Matija Tomić – KŠC „Don Bosco“  Žepče  (Opća gimnazija)
 3. mjesto Mak Pehar – KŠC „Sv. Franjo“ Tuzla

2. razred:

 1. mjesto Gabrijela Galić – Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
 2. mjesto Tomislav Pavlović – Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
 3. mjesto Toni Bašić – KŠC „Sv. Josip“ Sarajevo

3. razred:

 1. Marin Ćubela – Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
 2. Marko Rezić – Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
 3. Luka Bošnjaković – KŠC „Sv. Pavao“ Zenica

4. razred:

 1. Anđela Spajić – Gimnazija fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
 2. Romana Blažević – Srednja škola Čapljina
 3. Barbara Raguž – Srednja škola Stolac.

Uručenjem nagrada natjecanje je svečano zatvoreno.

Ovom prilikom zahvalili bismo svima koju su omogućili da ovo natjecanje prođe u najboljem redu,  posebice  spremačicama, domarima, kuharicama, profesoricama matematike, učenicima četvrtih razreda s izborne nastave matematike, učenicima četvrtih razreda Fitofarmaceutske škole, profesoricama Katarini Bulajić, Maji Stojanović, Mariji Kosić, profesoru Marku Ćuriću i našem don Danijelu Vidoviću te se nadamo da ćemo imati priliku biti domaćini još ovakvih natjecanja.

Matea Juraković

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis