27 sij

Seminar Sustava katoličkih škola za Europu na temu “Samovrjednovanje nastavnika kao dio profesionalne zadaće i razvoja skrbnih navika u prosvjetnom pozivu” održan je u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip u Sarajevu od 8. do 10. siječnja 2017. Na Seminaru je sudjelovalo  98% profesora iz KŠC-a “Don Bosco” u Žepču.

Seminar je otvorio pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar, promicatelj katoličkih škola za Europu, a predavanja je započeo bračni par iz Njemačke koji  nam je predstavio projekt “Dobar život za sve” (Gutes Leben für alle). Nakon toga duhovno predavanje održao je mons. dr. Ilija Janjić, biskup kotorski, koji je istaknuo da je za svakoga od nas važno otkrivati sliku koju Bog ima o nama. Prvi dan završio je svetom misom koju je također predvodio biskup Janjić.

Drugi dan Seminara počeo je misom koju je predvodio don Ivan Lovrić, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Zenici, a nakon toga predavanje pod nazivom “Poziv učitelja – od kompetencije do formacije” održala je prof. dr. Snježane Mališa koja je istaknula da je svaki poziv utemeljen u Bogu i da se ostvaruje u odnosu s Bogom i ljudima te nas  pozvala da u nesavršenosti i slomljenosti prepoznajemo nove mogućnosti i ljepotu. Prof. dr. Mirjana Mavrak i prof. mr. Jelena Šmigoc Brkić u svojim izlaganjima potaknule su na  zauzetiji osvrt na sebe i prosudbu vlastitoga rada. Radni dio drugoga dana Seminara završen je večernjom molitvom koju su animirali djelatnici KŠC-a iz Bihaća.

Treći dan Seminara Sustava katoličkih škola za Europu također je započeo misom koju je predvodio biskup Sudar. Slijedili su sastanci aktiva, a na samom kraju ponovno su se svi okupili u auditoriju škole gdje je dodjeljenja nagrada i priznanje “P. Erich von Bradis” Tonki Divković, profesorici kemije u Općoj gimaziji KŠC-a u Tuzli. Biskup Sudar zaključio je Seminar zahvalivši se gostima, domaćinima i svim ostalim sudionicima.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis