05 lip

Razvojna agencija Žepče je, u suradnji sa srednjim školama, pripremila Vodič za upis u srednju školu u općini Žepče.

Razlozi za ovakvu aktivnost su proistekli iz potrebe za razvojem profesionalne orijentacije. Vodič je namijenjen učenicima završnog razreda osnovne škole koji se nalaze pred izborom svog zanimanja, odnosno izgradnjom karijere.

Vodič će poslužiti i roditeljima, da kod donošenja odluke, razmisle o mogućnostima daljeg školovanja ili zapošljavanja nakon završetka odabrane srednje škole. Nedovoljno poznavanje stanja na tržištu rada vodi ka mogućem pogrešnom izboru srednje škole, kasnije svom mjestu u svijetu i radu.

Autori vodiča su kroz sadržaj pokušali obuhvatiti sve relevantne informacije koje sadrže važnost izbora i opis zanimanja, mogućnosti koje nudi odabrani smjer na tržištu rada i opis radnih zadataka koji se obavljaju na radnim mjestima svakog od opisanih zanimanja.

Predstavljene su mogućnosti upisa u općini Žepče i smjerovi koji se mogu upisati u KŠC „Don Bosco“ Žepče, Srednjoj mješovitoj školi i Glazbenoj školi.

Tiraž Vodiča je 400 primjeraka i bit će distribuiran učenicima završnih razreda osnovnih škola u općini Žepče. Dostupan je na web stranicama srednjih škola u Općini Žepče i na stranici Razvojne agencije Žepče www.razepce.com

U narednim godinama će se izrada Vodiča prilagođavati sa upisnom politikom Općine Žepče i ponudama srednjih škola.

Vodič u pdf formatu možete preuzeti ovdje: Vodič za upis.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis